Suplimente de la A la Z

Afiseaza: 1-48 din 562 produse

 Filtre
Despre suplimentele alimentare se discuta din ce in ce mai frecvent in ultimii ani. Notiunea, relativ nou intrata atat in legislatia romaneasca, cat si in limbajul comun, este asociata fie cu produsele speciale pentru sportivi, fie cu traditionalele tincturi si ceaiuri care promit sa rezolve toate problemele de sanatate.
 

Dincolo de chestiunile de perceptie si de tendinta de a cauta solutii naturale sau naturiste, suplimentele alimentare reprezinta un domeniu care inseamna mult mai mult decat a „macina” o planta si are in spate rezultatele unor cercetari in domeniul biotehnologiilor, medicinei, nutritiei si o industrie extrem de dinamica.
Ierburile si extractele glandulare au fost utilizate din cele mai vechi timpuri pentru corectarea anumitor deficiente, acestea reprezentand si unele dintre primele remedii de tratament natural. Odata cu dezvoltarea medicinei si a farmacologiei moderne, produsele naturale pentru sanatate au urmat doua directii paralele: au fost cercetate, fiind dezvoltate formule complexe care sa poata fi recomandate in paralel cu tratamentele alopate, printre acestea numarandu-se vitaminele, mineralele, aminoacizii, antioxidantii si probioticele, sau au ramas intr-o zona de obscuritate, devenind instrumente de lucru ale diversilor vraci si tamaduitori care se acopera de reputatia unor plante sau extracte pentru a recomanda „leacuri” bune la toate, in special in boli incurabile.

Din cauza legislatiei permisive, ambele categorii continua sa existe, insa diferenta o face de cele mai multe ori consumatorul, iar informarea este esentiala in acest caz.

 



Ce sunt Suplimentele Alimentare?

Suplimentele alimentare sunt preparate ce contin vitamine, minerale sau alte substante cu efect nutritional sau fiziologic (fibre, aminoacizi, acizi grasi, extracte vegetale sau animale) care sunt indicate atunci cand, din anumite motive, acestea lipsesc sau nu se regasesc intr-o cantitate suficienta in dieta zilnica, ori atunci cand organismul are nevoie de o suplimentare a nutrientilor, (de exemplu, in starile de boala). Se comercializeaza sub diferite forme: capsule, tablete, extracte hidroalcoolice, pulbere, unguente etc.1 In Romania, domeniul suplimentelor alimentare este reglementat de Institutul National de Bioresurse Alimentare (IBA) si de Ministerul Sanatatii. Suplimentele alimentare care au in compozitie doar vitamine si/sau minerale sunt avizate de Ministerul Sanatatii, in timp ce restul intra sub jurisdictia Serviciului National pentru Plante Medicinale, Aromatice si Produse ale Stupului – SNPMAPS, din cadrul IBA. SUA a fost prima tara care a elaborat o lege speciala a suplimentelelor alimentare – Dietry Supplement Health and Education Act (DSHEA), in 1994, in timp ce Uniunea Europeana a oferit un cadru legislativ acestui domeniu abia in 2002, prin Directiva 2002/46/CE.

 

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!