Hesperidina

Afiseaza: 1-5 din 5 produse

 Filtre

Ce este hesperidina?

 

Hesperidina este o substanță chimică din plante, care este clasificată drept bioflavonoid - pe scurt, este un flavonoid. Aceasta se găsește în principal în fructele citrice, iar mulți oameni o folosesc pe post de remediu pentru anumite probleme medicale.
 

Hesperidina este hidrolizată de microflora intestinală atunci când este ingerată pe cale orală și apoi este absorbită în intestinul gros, iar hesperetina, forma agliconă a hesperidinei, este absorbită în principal în intestinul subțire. Hesperidina exercită proprietăți imunoreglatoare prin modificarea compoziției limfocitelor în mucoasa intestinală și în țesuturile limfoide asociate intestinului.
 

Hesperidina - administrată ca atare sau în combinație cu alte flavonoide din fructe citrice (cum este diosmina) - este cel mai frecvent folosită pentru afecțiunile vaselor de sânge, ca de exemplu: hemoroizii, venele varicoase (varicele) și slaba circulație a sângelui - stază venoasă. Ca supliment alimentar, vine de obicei sub formă de capsule, în combinație cu diosmină care se iau o dată pe zi.
 

Cercetări recente arată că, datorită proprietăților sale antioxidante și antiinflamatorii, hesperidina posedă o varietate de efecte biologice în boli cardiovasculare și diabet precum și pentru prevenirea cancerului. În plus, în studiile efectuate pe animale, s-a arătat că efectele antioxidante și antiinflamatorii ale hesperidinei ameliorează simptomele bolilor neurodegenerative ale bolilor Alzheimer, Parkinson și Huntington, precum și ale depresiei și sclerozei multiple neuroimunologice. Pe scurt, efectele benefice ale hesperidinei depind în mare măsură de activitățile sale de captare a radicalilor și de creșterea mecanismelor antioxidante celulare.

 

Cum funcționează hesperidina? 


Cercetătorii spun că substanța ar putea să ajute vasele de sânge să funcționeze mai bine și că, totodată, ar putea reduce inflamația din corp. Nu uita că hesperidina este una dintre cele mai răspândite flavanone, iar studiile științifice indică, așa cum spuneam, faptul că substanța poate să ajute la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare și a cancerului. Cu toate acestea, e bine de știut că dovezile științifice sunt în mare parte limitate la studiile efectuate pe animalele de laborator.


 

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!