AYURVEDICE

Afiseaza: 1-48 din 63 produse

 Filtre

Medicina ayurvedic─â, sau Ayurveda, pe scurt, este una dintre cele mai vechi tipuri de terapie holistic─â, adic─â un set de practici care adreseaz─â s─ân─âtatea întregului organism. A╚Öadar, medicina ayurvedic─â exist─â de peste 3000 de ani ╚Öi apar╚Ťine, în cea mai mare parte, de cultura indian─â. 
 Practicile ayurvedice au o istorie bogat─â, fiind initial transmise pe cale oral─â, înc─â de acum 5000 de ani, în limba sanscrit─â. Acestea se reg─âsesc în cele patru texte sacre, numite Veda, ╚Öi care se împart dup─â cum urmeaz─â: Rig Veda, Yajur Veda, Sam Veda ╚Öi Atharva Veda. 


Medicina ayurvedic─â adreseaz─â beneficiile pentru s─ân─âtate aduse de echilibrul dintre minte, trup ╚Öi suflet. Prin urmare, scopul s─âu este promovarea îmbun─ât─â╚Ťirii s─ân─ât─â╚Ťii ╚Öi st─ârii de bine, ╚Öi nu neap─ârat lupta împotriva bolilor. Cu toate acestea, multe terapii ayurvedice sunt folosite în scopul amelior─ârii simptomelor asociate cu diverse afec╚Ťiuni. De asemenea, în anumite ╚Ť─âri, cum ar fi Statele Unite, medicina ayurvedic─â este acceptat─â ca o form─â de medicin─â alternativ─â ╚Öi complementar─â. 
 

Practican╚Ťii medicinei ayurvedice ader─â la teoria conform c─âreia toat─â materia din univers─â, în via╚Ť─â sau decedat─â, este mereu interconectat─â. Astfel, dac─â trupul, mintea ╚Öi sufletul se afl─â în armonie cu universul, acest lucru se va reflecta ╚Öi în starea de s─ân─âtate a individului. Atunci când apare un factor perturbator al acestui echilibru suprem, apare ╚Öi riscul de îmboln─âvire.  Printre cei mai frecven╚Ťi factori perturbatori aminti╚Ťi de medicina ayurvedic─â se num─âr─â:

-    Afec╚Ťiunile sau defectele genetice sau din na╚Ötere
-    Accidentele, loviturile, leziunile
-    Schimb─ârile de clim─â ╚Öi de sezon
-    Etapele de vârst─â
-    Evenimentele marcante din via╚Ť─â
-    Schimb─âri la nivelul obiceiurilor
-    Schimb─âri la nivelul emo╚Ťiilor ╚Öi gândurilor

Practican╚Ťii Ayurveda consider─â, de asemenea, c─â fiecare om este alc─âtuit din cinci elemente de baz─â ale universului, ╚Öi anume spa╚Ťiu, aer, foc, ap─â ╚Öi p─âmânt. Acestea se combin─â în corpul uman pentru a forma trei for╚Ťe vitale de energie, care poart─â numele de dosha.  De asemenea, ele controleaz─â toate func╚Ťiile corpului ╚Öi felul în care acestea converg pentru buna func╚Ťionare a organismului uman. A╚Öadar, cele trei dosha se impart în felul urm─âtor:

1.    Vata dosha, for╚Ťa reprezentativ─â a spa╚Ťiului ╚Öi aerului
2.    Pitta dosha, for╚Ťa focului ╚Öi apei
3.    Kapha dosha, for╚Ťa corespunz─âtoare apei ╚Öi p─âmântului

Fiecare persoan─â mo╚Ötene╚Öte ╚Öi de╚Ťine o combina╚Ťie unic─â dintre cele forte vitale, dar, de obicei, una dintre acestea se manifest─â mai pregnant decât celelalte ╚Öi modeleaz─â atât personalitatea individului, cât ╚Öi starea sa de s─ân─âtate. Nu în ultimul rând, fiecare dosha corespunde unei func╚Ťii specifice a corpului. De aceea, cele trei dosha sunt elemente de c─âp─âtâi în practicile ayurvedice , pentru c─â acestea pot dicta riscul de îmboln─âvire, atunci când apare un dezechilibru. 

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!