Pregnenolone

Afiseaza: 1-2 din 2 produse

 Filtre

Pregnenolona serveste ca precursor al altor hormoni, inclusiv dehidroepiandrosteron (DHEA) si progesteron. Sa sugerat ca rolul pregnenolonei in organism este de a servi ca un "steroid mama" (precursor hormon). Au fost studiate multe efecte ale pregnenolonei asupra sistemului nervos.

 

  • Somn si memorie:

Studiile indica efecte puternice de marire a memoriei, mult mai mult decat cele ale altor substante neuroactive. La barbatii sanatosi cu varsta cuprinsa intre 20 si 30 de ani, administrarea de pregnenolona (1 mg pe zi) sa dovedit a imbunatati calitatea somnului si a scadea starea de veghe intermitenta. De asemenea, s-a aratat ca Pregnenolona dezvolta memoria de lucru, pe termen scurt si pe termen lung si poate duce la o motivatie sporita pentru a invata informatii noi si la o imbunatatire a abilitatii de a dobandi noi cunostinte.

 

  • Stres:

Sa sugerat ca acest hormon poate juca un rol in raspunsul neuroendocrin la stres. Intr-un studiu al pilotilor avioanelor supusi stresului, administrarea de pregnenolona (25 mg de doua ori pe zi) a imbunatatit performanta fara a provoca efecte secundare adverse. Cercetatorii au sugerat ca acest lucru a fost un raspuns bun in timpul unei perioade de stres si a fost initiat prin intermediul sistemului nervos.

 

  • Depresie:

Este cunoscut faptul ca hormonii afecteaza starea de spirit si comportamentul prin efecte asupra sistemului nervos. La persoanele cu depresie cronica sau antecedente de depresie, pregnenolona din lichidul cefalorahidian (lichidul care curata creierul) a fost semnificativ mai mic decat nivelul la persoanele sanatoase. In plus, sa constatat ca pacientii cu depresie activa au avut un nivel mai scazut de pregnenolona comparativ cu cei cu antecedente de depresie.

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!