Schinduf (Fenugreek)

Afiseaza: 1-6 din 6 produse

 Filtre

Schinduful mai este numit ╚Öi "fân grecesc" ╚Öi este o plant─â ce are numeroase beneficii pentru s─ân─âtate. Frunzele ╚Öi semin╚Ťele de schinduf sunt un ingredient des întâlnit în mânc─ârurile din sudul ╚Öi centrul Asiei. Schinduful este o plant─â folosit─â în medicina alternativ─â ╚Öi este administrat─â, deseori, sub form─â de supliment alimentar, tocmai pentru c─â are multe propriet─â╚Ťi benefice.
 

Schinduful (Trigonella foenum-graecum) este una dintre cele mai vechi plante folosite în scop medicinal, fiind întrebuin╚Ťat în medicina tradi╚Ťional─â indian─â ╚Öi în cea chinez─â. Extractele de schinduf sunt ingrediente folosite în multe produse cum sunt: s─âpunurile, cosmeticele, ceaiurile, amestecurile de condimente (garam masala), cât ╚Öi în cele care imit─â siropul de ar╚Ťar.


 Beneficii schinduf

 

Schinduful con╚Ťine mul╚Ťi nutrien╚Ťi esen╚Ťiali, iar din acest motiv este un puternic antioxidant. Printre ace╚Öti nutrien╚Ťi se afl─â: colina, biotina, vitamina A, grupul de vitamine B, vitamina D, fibrele solubile ╚Öi insolubile, fierul.

Chiar dac─â nu exist─â în prezent suficiente dovezi ╚Ötiin╚Ťifice clare care s─â sus╚Ťin─â folosirea schindufului în scop medicinal, unele persoane folosesc planta sub diferite forme, pentru a trata afec╚Ťiuni dintre cele mai diverse:

Util în problemele digestive - Unii exper╚Ťi spun c─â schinduful poate s─â amelioreze unele probleme de s─ân─âtate precum constipa╚Ťia, sc─âderea poftei de mâncare ╚Öi gastrita.

Ajut─â la stimularea produc╚Ťiei de lapte - Unele cercet─âri sugereaz─â c─â schinduful poate fi o alternativ─â natural─â ╚Öi sigur─â pentru a stimula produc╚Ťia de lapte la proaspetele mame (este un aliat pentru lacta╚Ťie). Un studiu1 realizat pe o perioad─â de 14 zile, la care au participat 77 de proaspete m─âmici, arat─â c─â ceaiul de schinduf, consumat regulat, poate s─â creasc─â produc╚Ťia de lapte matern, lucru care i-a ajutat pe bebelu╚Öi s─â ia în greutate.

Poate fi un aliat pentru pacien╚Ťii cu diabet - Schinduful poate fi un aliat în unele boli metabolice, a╚Öa cum este diabetul. Planta are efecte atât în cazul diabetului de tip 1, cât ╚Öi în cel de tip 2. În cadrul unui studiu3, persoanele cu diabet de tip 1 au luat 50 de grame de pudr─â de semin╚Ťe de schinduf la prânz ╚Öi la cin─â. Dup─â 10 zile, participan╚Ťii la studiu au avut o valoare mai bun─â a glicemiei ╚Öi au înregistrat sc─âderi ale nivelului de colesterol total ╚Öi colesterol LDL ("r─âu").

Ajut─â b─ârba╚Ťii cu un nivel sc─âzut de testosteron - Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care b─ârba╚Ťii apeleaz─â la suplimentele cu schinduf este faptul c─â acesta cre╚Öte nivelul de testosteron. Unele studii au descoperit c─â aceast─â plant─â are efecte benefice, inclusiv cre╚Öterea libidoului.

Ajut─â la controlul poftei de mâncare - Exist─â numeroase studii care arat─â o reducere a aportului de gr─âsimi ╚Öi o sc─âdere a poftei de mâncare în urm─â administr─ârii schindufului.

Colesterolul este sc─âzut - Unele dovezi ╚Ötiin╚Ťifice indic─â faptul c─â schinduful poate s─â reduc─â valorile colesterolului ╚Öi ale trigliceridelor.

Aliat contra arsurilor gastrice - Un studiu realizat pe persoanele cu arsuri frecvente la stomac a ar─âtat c─â schinduful a redus simptomele participan╚Ťilor. De fapt, a avut efecte similare cu ale medicamentelor antiacide.

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!