Turmeric (Curcumin)

Afiseaza: 1-20 din 20 produse

 Filtre

Curcuma longa sau turmeric este o plantă erbacee perenă din familia Zingiberaceae, inițial cultivată pentru obținerea coloranților și mai apoi folosită în domeniile cosmeticelor și alimentar.
 Proprietățile medicinale ale turmericului au fost studiate timp de mii de ani. Cu toate acestea, numai până de curând s-a putut determina mecanismul de acțiune și compușii activi din turmeric. Unul dintre acești compuși este și curcuminul. Acesta este un polifenol natural ce se găsește în rizomul speciei Curcuma longa, în special, dar și în alte specii de Curcuma, și care oferă turmericului numeroasele direcții de acțiune.
 

Tradițional, Curcuma longa (turmeric) a fost folosită în țările asiatice ca plantă medicinală datorită proprietăților antioxidante, antiinflamatoare și de susținere a funcțiilor sistemului imunitar. (1)
 

Susține diviziunea celulară normală
Diviziunea celulară reprezintă procesul biologic multi-etapizat prin care o celulă se divide în două sau mai multe celule fiice.
Diviziunea celulară este un proces foarte important datorită faptului că stă la baza formării tuturor organismelor, țesuturilor și organelor, susținând regenerarea acestora. (4) Curcuminul prezintă proprietatea de a susține procesul de diviziune celulară prin implicare în menținerea structurii normale a ADN-ului și prin menținerea unei rate normale de diviziune. (1)
 

Acțiune antioxidantă
Acțiunea antioxidantă se referă la proprietatea unui compus de a menține structura celulelor organismului în fața radicalilor liberi.
Radicalii liberi sunt compuși intermediari rezultați în urma reacțiilor normale de respirație care au loc la nivel celular. Aceștia au proprietatea de a fi foarte reactivi și pot interacționa cu molecule care intră în componența celulelor (lipidele și proteinele de la nivelul membranei celulare, etc.), fapt ce conduce la modificări structurale ale acestora. Practic, radicalii liberi, având electronii de pe orbitalul extern neîmperecheați, caută molecule
pentru a le sustrage electronul, astfel încât să se ajungă la o stabilizare.
 

Antioxidanții sunt compuși care pot ceda un electron, astfel încât să stabilizeaze radicalii liberi și să le limiteaze acțiunea de degradare a membranelor celulare. (5) Prin acțiunea antioxidantă, curcuminul menține rata de peroxidare lipidică (proces de modificare a structurii lipidelor de la nivelul membranelor celulare, în principal) în nivelurile normale și
susține organismul în fața manifestărilor asociate procesului de îmbătrânire celulară. (1)

 

Acțiune antiinflamatoare
Procesul inflamator este un proces normal în care organismul oferă un răspuns defensiv și reparator cu ajutorul sistemului imunitar, în prezența anumitor factori perturbatori externi (factori biologici, fizici sau sau diferiți compuși) sau interni (acizi biliari, uree, amoniac, diferiți compuși finali de metabolism).

 

Prin acțiunea antiinflamatoare, curcuminul susține buna funcționare a articulațiilor, a mucoasei gastro-intestinale, a țesuturilor bronho-pulmonare, a peretelui vascular și a sistemului nervos (acesta menține un nivel normal al fosfolipazei A2, PLA2, a ciclooxigenazei-2, COX-2, a
lipooxigenazei-5, 5-LOX și a factorului nuclear NF-kβ, structuri implicate în procesul inflamator).
(1)

 

Echilibrează sistemul imunitar
Sistemul imunitar reprezintă totalitatea mecanismelor de apărare ale organismelor vii în fața diferiților factori perturbatori.
Acesta este de două tipuri: sistem imunitar nespecific, înnăscut (sistemul imunitar prezent încă de la naștere) și sistem imunitar specific, dobândit (dobândit în timpul vieții, după contactul cu factorii perturbatori).
Curcuminul are proprietatea de a susține funcțiile sistemului imunitar (echilibrează atât sistemul imunitar nespecific, cât și pe cel specific) prin suport în reducerea acțiunii factorilor perturbatori la nivelul organismului și prin menținerea activității normale a factorului de activare a limfocitelor
B (acesta este o componentă a sistemului imunitar care se activează în momentul pătrunderii unui agent patologic în organism). (1)

 

Menține detoxifierea normală a organismului
Detoxifierea este un proces natural prin care organismul elimină anumiți compuși exogeni (compuși dăunători din anumite produse alimentare, din aer, etc) și endogeni (anumiți compuși finali de metabolism). (6)

 

Curcuminul oferă suport la nivelul acestui proces prin susținerea enzimelor detoxifiante de fază II (enzime implicate în procesul normal de detoxifiere de la nivelul ficatului) și prin favorizarea proceselor de chelatare (proces de legare a anumitor compuși care se găsesc în organism în exces) și eliminare normală a cuprului și fierului. (1)
 

Pe lângă aceste acțiuni, curcuminul susține sinteza și eliminarea bilei din vezica biliară în intestin, cu rol în digestia grăsimilor și absorbția vitaminelor A, D, E, K. (1)


 

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!