Pyrroloquinolină Chinonă (PQQ)

Afiseaza: 1-6 din 6 produse

 Filtre
Pirrolochinolina chinonă (PQQ) este un compus care aparține familiei chinonelor. A fost descoperită pentru prima dată în bacterii și ulterior s-a constatat că este prezentă în diverse alimente și sisteme biologice. PQQ este considerată un micronutrient datorită implicării sale în reacțiile enzimatice, în special ca și cofactor.

Una dintre funcțiile notabile ale PQQ este rolul său de cofactor redox, ceea ce înseamnă că participă la reacțiile de transfer de electroni în cadrul celulelor. PQQ poate suferi oxidare și reducere reversibilă, ceea ce îi permite să faciliteze procesele biochimice implicate în metabolismul energetic și în semnalizarea celulară. Acesta interacționează cu enzimele implicate în transferul de electroni, jucând un rol crucial în funcționarea mitocondriilor, organitele producătoare de energie din celule.

PQQ prezintă, de asemenea, proprietăți antioxidante. Aceasta poate elimina radicalii liberi și speciile reactive de oxigen, care sunt molecule dăunătoare ce pot provoca leziuni oxidative la nivelul celulelor. Prin neutralizarea acestor specii reactive, PQQ ajută la protejarea structurilor celulare, cum ar fi ADN-ul, proteinele și lipidele, împotriva stresului oxidativ.

Cercetările sugerează că PQQ poate avea diverse beneficii pentru sănătate. Studiile efectuate pe animale și pe culturi de celule au arătat că suplimentarea cu PQQ poate îmbunătăți funcția cognitivă, poate promova neurogeneza (formarea de noi neuroni) și poate proteja împotriva bolilor neurodegenerative precum Alzheimer și Parkinson. Implicarea PQQ în funcția mitocondrială poate contribui la efectele sale neuroprotectoare.

În plus, PQQ a fost investigată pentru rolul său potențial în îmbunătățirea metabolismului energetic, îmbunătățirea calității somnului și reducerea inflamației. Unele studii indică faptul că PQQ poate îmbunătăți performanța fizică și poate favoriza îmbătrânirea sănătoasă prin susținerea eficienței mitocondriale.

În timp ce PQQ poate fi obținută din surse alimentare, cum ar fi ceaiul verde, alimentele fermentate și anumite fructe și legume, aceasta este disponibilă și sub formă de supliment alimentar.

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!