Acerola
Status stoc
Certificari si Dieta
Producatori
Pret
Rating
Afiseaza: 1-4 din 4 produse
FiltreAcerola provine din America Centrala si Brazilia si este unul din fructele cu cea mai mare concentratie de vitamina C. Cunoscuta si sub denumirea de visina de Barbados, visina tropicala sau cireasa portoricana, apartine unor arbusti subtropicali din familia Malpighiaceae, respectiv Malpighia punicifolia (specie redenumita recent de autoritati M. emarginata) si Malpighia glabra. Fructele ambelor specii sunt drupe rotunde de culoare rosu aprins, au diametru de 1,25-2,50 mm si o pulpa zemoasa cu un gust dulce acrisor.
Acerola provine din America Centrala si Brazilia si este unul din fructele cu cea mai mare concentratie de vitamina C.
Cunoscuta si sub denumirea de visina de Barbados, visina tropicala sau cireasa portoricana, apartine unor arbusti subtropicali din familia Malpighiaceae, respectiv Malpighia punicifolia (specie redenumita recent de autoritati M. emarginata) si Malpighia glabra.
Fructele ambelor specii sunt drupe rotunde de culoare rosu aprins, au diametru de 1,25-2,50 mm si o pulpa zemoasa cu un gust dulce acrisor.
Concentratia de vitamina C din aceste fructe depinde atat de sezon, clima si zona geografica, cat si de gradul de coacere al fructelor, scazand considerabil pe masura ce fructele se coc.
Astfel, 100 g de fructe coapte de Acerola pot contine pana la 17.000 mg de vitamina C, prin comparatie cu cele doar 50 de mg de vitamina C continute in 100 g de portocale.
Avand in vedere ca organismul uman nu produce vitamina C, ciresele portoricane asigura necesarul de vitamina C naturala.
Se recomanda consumarea acestor fructe mai ales pe durata iernii, in timpul sarcinii sau in perioadele obositoare sau stresante, cand creste aportul de vitamina C de care corpul are nevoie.
Pe langa vitamina C, fructele de Acerola sunt si o sursa de vitamina A (4.300-12.500 UI/100 g) ce poate concura in anumite conditii cu morcovii (11.000 UI/100 g).
In comparatie cu portocalele, aceste visine tropicale au cantitati duble de magneziu, acid pantotenic (vitamina B5) si potasiu, si contin vitaminele B1, B2 si B3 in cantitati comparabile cu cele regasite in alte fructe.
Fructele micute mai contin si calciu, fier si fosfor.
Utilizarile medicinale traditionale ale fructelor de Acerola sunt foarte variate, fiind folosite in general in cazuri de diaree, dizenterie, hepatite, afectiuni ale ficatului sau pentru efectul lor astringent.
Medicina traditionala braziliana le recomanda si in anemii, diabet, febra, probleme cardiace, colesterol marit, inflamatii, reumatism, retentie de apa, tuberculoza sau rani, iar in Venezuela sunt indicate traditional si pentru tratarea inflamatiilor intestinale sau a unor afectiuni ale sanilor.
Datorita faptului ca este folosita cu precadere in alimentatie, acerola nu a fost subiectul multor cercetari clinice, dar sunt studii ce sustin utilizarea sa ca antifungic, pentru scaderea nivelului de colesterol in sange, ca antioxidant sau ca remineralizant.
Fructele de Acerola:
Maricela Dimitriu,
Lion's Mane Mushroom (Coama Leului Ciuperca), 500mg, Swanson, 60 capsule SW1096
Rodica Badeu,
Carmen Tatu,
Sorin Stefan,
Marian Macau,
Hyaluronic Acid + Chondroitin Sulfate si BioCell Collagen, Doctor's Best, 60 capsule
Mariana Dascalitei,
Ultimate 16 Strain Probiotic With FOS, 3.2 Billion CFU, Swanson, 60 capsule SWA051
DOINA BABAN,
Alexandra Danciulescu,
Liliana Constantin,
Butuc Claudia,
Ultimate 16 Strain Probiotic With FOS, 3.2 Billion CFU, Swanson, 60 capsule SWA051
Bogdan Dumitru,
Ultimele produse vizualizate
Newsletter Nu rata ofertele si promotiile noastre
Compara produse
Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.
A fost adaugat la favorite!
A fost sters din favorite!