Acid ascorbic

Afiseaza: 1-17 din 17 produse

 Filtre

Vitamina C, sau acidul ascorbic, este o vitamină solubilă în apă, necesară organismului pentru sinteza colagenului, L- carnitinei și neurotransmițătorilor. De asemenea, vitamina C este implicată în metabolismul proteic. Vitamina C este un antioxidant puternic și intervine în regenerarea altor antioxidanți, precum vitamina E. Vitamina C joacă, de asemenea, un rol important în apărarea autoimună și favorizează absorbția fierului.

Vitamina C nu poate fi produsă în organismul uman, dar este disponibilă într-o gamă variată de alimente. Citricele sunt cele mai cunoscute surse de vitamina C, dar o găsim și în ardeiul verde, roșii, cartofi și alte legume.

Carența de vitamina C este rară în țările în curs de dezvoltare și excepțională în țările industrializate și determină apariția scorbutului. Lăsat netratat, scorbutul progresează spre complicații cu potențial fatal : hemoragie cerebrală, hemopericard, convulsii, hipotensiune și chiar deces. Manifestările scorbutului se ameliorează în câteva săptămâni, dacă se administrează adecvat vitamina C.

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!