Shiitake Mushroom

Afiseaza: 1-4 din 4 produse

 Filtre
Ciupercile Shiitake contin multi compusi chimici care protejeaza ADN-ul de actiunea radicalilor liberi, motiv pentru care sunt atat de benefice. Substantele din ciupercile comestibile ajuta la reducerea nivelului de colesterol si sustin sanatatea cardiovasculara. 

Shiitake contin toti cei opt aminoacizi esentiali si un tip de acid gras esential numit acid linoleic. Acidul linoleic ajuta la pierderea in greutate si la construirea fibrei musculare. De asemenea, prezinta beneficii pentru sistemul osos, imbunatateste digestia si reduce riscul de  alergii si sensibilitate alimentara.

 

Proprietati antioxidante si antiinflamatorii ale ciupercilor Shiitake

 

Daca te intrebi de unde provin proprietatile antioxidante ale acestui tip de ciuperci, ar trebui sa stii ca nutrientii mai neobisnuiti din ciupercile Shiitake sunt cei responsabili pentru acest lucru.

Numeroase studii efectuate de-a lungul anilor, au legat ampla actiune antioxidanta de eliminare a radicalilor liberi cu continutul ridicat de beta-glucan. In acest context, studiile au aratat, de asemenea, ca nivelurile mai ridicate de activitate antioxidanta au fost asociate si cu polizaharidele din ciuperci. Acestea contin cantitati disproportionat de mari de zaharuri ramnoza si manoza. Impreuna cu continutul de glucan, ciupercile Shiitake sunt cunoscute si datorita antioxidantilor fenolici.

 

 

Proprietati antitumorale

 

Numeroase studii de laborator asupra celulelor canceroase au aratat capacitatea extractelor de ciuperci Shiitake de a inhiba cresterea tumorii. Cercetatorii au legat, de asemenea, continutul unic de polizaharide din ciuperci de aceste rezultate de inhibare a tumorii.

Pana in prezent, beneficiile potentiale ale acestui tip de ciuperci au aratat un risc redus de cancer de colon, acesta fiind un domeniu de interes major.

 

 

Shiitake ajuta la reglarea tensiunii arteriale

 

S-a demonstrat ca eritadenina, un alcaloid purinic din ciupercile Shiitake, reduce activitatea unei enzime implicate in reglarea tensiunii arteriale, cunoscuta sub numele de ACE (o enzima de conversie a angiotensinei).

Cand ECA este pe deplin activa, vasele de sange se restrang si aceasta contractie ofera sangelui mai putin spatiu pentru a circula, iar ca urmare, tensiunea arteriala creste.

Prin blocarea activitatii ECA, eritadenina din ciupercile Shiitake ajuta la obtinerea efectului opus: constrangerea vaselor de sange este prevenita, vasele de sange mentin un diametru mai larg, oferind mai mult spatiu pentru trecerea sangelui si prevenirea cresterii tensiunii arteriale.

 

Intaresc imunitatea

 

Studii recente privind efectele ciupercilor Shiitake asupra imunitatii s-au concentrat pe o molecula de mesagerie imunitara, numita interleukina-23 (IL-23).
IL-23 este una dintre moleculele care trimite mesaje produse de celulele dendritice ale sistemului imunitar.

Un rol cheie al celulelor dendritice este de a sprijini prelucrarea substantelor potential alergenice sau daunatoare si de a le prezenta altor celule imune pentru neutralizare.

Studiile au aratat ca administrarea extractului de ciuperci Shiitake creste nivelul IL-23, ceea ce imbunatateste recunoasterea substantelor potential alergenice sau daunatoare, in special in tractul digestiv inferior.

 

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!