Vitamina K

Afiseaza: 1-26 din 26 produse

 Filtre

Vitamina K, sau phytonadiona, este o vitamin─â esen╚Ťial─â, lipo-solubil─â, care joac─â un rol vital în producerea proteinelor necesare procesului coagul─ârii. Exist─â 3 forme de vitamina K. Vitamina K1 (phylloquinona) este forma natural─â ce se g─âse╚Öte în legumele verzi, ceai verde ╚Öi uleiurile de soia, de s─âmân╚Ť─â de bumbac, de canola ╚Öi de m─âsline.
 
Exist─â, de asemenea ╚Öi o form─â comercial─â, sintetic─â, care se folose╚Öte în terapie. Vitamina K2 (menaquinona) este produs─â de bacteriile din colon. Vitamina K3 (menadiona) este o form─â solubil─â în ap─â, comercializat─â în trecut, îns─â nu mai este folosit─â în prezent în terapie datorit─â toxicit─â╚Ťii. Vitamina K este cofactor în carboxilarea unor resturi de acid glutamic, în vederea form─ârii proteinelor coagul─ârii.
 

Deficien╚Ťa vitaminei K poate afecta orice grup de vârst─â, dar apare, mai ales, la copilul mic. Nou-n─âscu╚Ťii cu deficit de vitamina K (a c─ârei cauz─â poate fi fie un transfer limitat transplacentar limitat de vitamina K, fie un nivel sc─âzut de vitamina K în laptele matern, depozite hepatice neonatale insuficiente de vitamin─â K, fie o colonizare bacterian─â deficitar─â a colonului) prezint─â un risc crescut de a manifesta boala hemoragic─â a nou-n─âscutului.

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!