Frunza de Maslin

Afiseaza: 1-3 din 3 produse

 Filtre

Despre beneficiile măslinelor şi ale uleiul de măsline asupra organismului ştim cu toţii. Dar, despre frunzele de măslin şi ale lor beneficii se ştia prea puţin până nu demult.


Măslinul (Olea europaea L) este un arbore cu frunze groase, ce au forma unei suliţe, de culoare verde-deschisă (pe partea superioară) şi albă-argintie (pe partea inferioară). Măslinul se cultivă pe scară largă în regiunile mediteraneene, în special pentru fructele acestuia (măslinele), dar şi pentru funze şi lemn.
 

Măslinul conţine săruri minerale (potasiu, calciu, fier, fosfor, cupru, mangan, magneziu, protide), vitamine (A, B1, B2, C, E), acizi graşi nesaturaţi sau monosaturaţi şi fibre (100 grame de măsline echivalează cu 240Kcal.).
 

Frunzele mature ale măslinului se culeg în aprilie şi martie, înainte să apară mugurii de flori, iar apoi sunt uscate şi măcinate pentru utilizarea în infuzii, extracte şi tincturi, sau pot fi combinate cu alte plante.
 

Frunzele de măslin luptă împotriva bacteriilor si viruşilor. Remediile pe bază de extract de frunze de măslin erau cunoscute din vechime. Dovezi medicale din secolul al 19 lea arată că o băutură pe bază de extract de frunze de măslin era folosită cu rezultate bune în tratamentul bolnavilor de malarie. Zeci de studii au urmat, cu rezultate pozitive. Acestea au demonstrat că fructele şi frunzele de măslin conţin secoiridoizi, mai ales oleuropeină, acesta fiind un compus activ ce scade tensiunea arterială.
 

Extractul de frunze de măslin poate fi folosit în cazul virozelor. Mai multe studii, printre care şi cel condus de cercetătorii de la Clinica Robert Lyons din Budapesta (Ungaria), au arătat efectul pozitiv al extractului de frunze de măslin în cazul mai multor infecţii, printre care: viroze, laringită, herpes, infecţii ale pielii, pneumonie şi stomatită. Cercetări derulate pe mai mulţi ani de către oamenii de stiinţă francezi au arătat că virusurile herpetice sunt inhibate şi chiar omorâte de extractul de frunze de măslin.
 

Un studiu apărut pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate din America arată că frunzele de măslin conţin mai mulţi polifenoli, mai exact substanţe antioxidante puternice ce previn îmbătrânirea prematură a ţesuturilor. O substanţă activă cu proprietăţi antioxidante este oleuropeină, care în organism este metabolizată într-o altă substanţă, care are la rândul ei proprietăţi antimicotice.

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!