Riboza

Afiseaza: 1-6 din 6 produse

 Filtre

D-riboza: „Zahărul vieții“ recomandat cardiacilor


Riboza este unul dintre cei mai importanți nutrienți cardiaci, singura dintre cei „4 magnifici” implicată în sinteza de novo a ATP-ului. Supranumită de dr. Sinatra „Zahărul vieții“, D-riboza este o glucidă simplă care intră în componența ATP-ului, fiind necesară pentru reînnoirea rapidă a energiei în inimile bolnave.
 

Fără îndoială că orice pacient care suferă de o boală de inimă este epuizat din punct de vedere energetic. Administrarea unui supliment cu riboză este o soluție dovedită științific în cazul pacienților cu boli cardiovasculare. Deoarece efectul pozitiv este bine fundamentat în bibliografia medicală, în SUA, terapia cu riboză a fost inclusă în protocoalele de tratament ale unor spitale.

 

Riboza poate fi administrată pentru o gamă largă de afecțiuni cardiovasculare:
 • boala arterială coronariană;
 • angină pectorală;
 • protecția miocardului înaintea intervențiilor chirurgicale invazive (bypass) sau miniminvazive (angiografie);
 • recuperarea în urma chirurgiei cardiace sau a afecțiunilor cardiace grave, cum ar fi atacul de cord;
 • insuficiența cardiacă congestivă și hipertrofia cardiacă pentru susținerea funcției diastolice;
 • aritmiile atriale și ventriculare.Recomandare Riboza


Pe lângă bolile cardiovasculare, și vârsta este un factor de diminuare a sintezei de riboză. De aceea, persoanele peste 45 de ani ar trebui să ia suplimente amplificatoare de energie metabolică precum D-riboza. Suferinzii de hipertensiune arterială, cei care urmează tratamente cu statine, cei cu prolaps al valvei mitrale beneficiază de efectele pozitive ale suplimentelor cu riboză. Acestea ajută inima să-și normalizeze funcția diastolică, prin mărirea rezervelor energetice.Cum se administrează D-riboza?

 • Dr. Sinatra recomandă ca dozele de administrare pentru D-riboza să fie astfel:
 • câte 5 grame pe zi pentru cei cu forme uşoare sau pentru persoanele sănătoase supuse stresului și muncilor solicitante în scopul prevenirii oboselii cronice și bolilor cardiovasculare;
 • 10-15 grame pe zi pentru cei cu forme medii spre grave (administrate fractionat, 3×5 pe zi);
 • 15-30 grame pe zi în formele grave de insuficiență cardiacă, cardiomiopatie dilatativă, angină frecventă, fibromialgie sau boli neuromusculare.
 

După o perioadă de administrare intensivă, majoritatea pacienților cardiaci se simt bine cu o doză de întreținere de 10 grame pe zi. Este important ca terapia cu D-riboză să nu fie întreruptă, în caz contrar existând riscul recidivei bolii.

Un avantaj deosebit al suplimentelor cu riboză este că acest nutrient se absoarbe ușor la nivelul intestinului, ajunge rapid în fluxul sangvin și în proporție de 95% la celulele din organism, inclusiv la cele din inimă. S-a constatat că și dozele mici de riboză, 500 mg, au capacitatea de a crește nivelurile energetice din mușchi cu peste 100%, potrivit dr. Sinatra.Știați că
 • Organismul uman își poate realiza singur sinteza D-ribozei, însă destul de lent și cu consum metabolic de ATP. Ficatul, glandele suprarenale și țesutul adipos produc cantități semnificative de riboză, necesare activității lor, însă inima produce doar cantități foarte mici din acest zahăr.
 • Sursele alimentare mai bogate în riboză sunt reprezentate de carnea roșie, în special cea de vițel, dar aceasta nu poate asigura aportul necesar mai ales suferinzilor cardiovasculari.
 • Suplimentarea cu riboză este necesară și persoanelor supuse stresului cronic, un mare consumator de ATP, celor care suferă de fibromialgie, dar și sportivilor, pentru mărirea performanțelor fizice prin creșterea rezistenței la efort a musculaturii.
 • Deși este o glucidă, riboza este zahăr glicemic-negativ, ceea ce înseamnă că nu poate fi convertit în glucoză și că nu stimulează un răspuns insulinic. Mai mult decât atât, riboza poate chiar reduce nivelul glucozei din sânge.

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!