Feverfew (Spilcuta)

Afiseaza: 1-2 din 2 produse

 Filtre

Splicuta DATE GENERALE


 

Spilcuta, planta cu o lunga istorie in privinta utilizarii, in special pe teritoriul Europei, este cunoscuta si sub numele de aspirina medievala sau musetel salbatic. Contine un numar mare de compusi, insa actiunea sa este data de lactonele sesquiterpene (reprezentate in proportie de 85% de partenolide). Pe langa acestea, in compozitia spilcutei se gasesc si flavone (quercetina, apigenina, tanetina), uleiuri volatile (camfor, camfen, p-cimen, alfa si beta-pinen, alfa si gama-terpinen, borneol, eugenol etc), si cumarine.

 

DIRECTII DE RECOMANDARE

 

Efect antimigrenos, antispastic: are rol in reducerea intensitatii cefaleei si a altor simptome asociate acesteia, specifice episodului migrenos (greata, voma, vertij, fotofobie, fonofobie). Lactonele sesquiterpene din compozitia spilcutei au capacitatea de a preveni spasmele vasculare ce provoaca migrenele, prin reglarea productiei de serotonina si activitatea receptorilor serotoninergici. Astfel, partenolidele reduc spasmele vasculare ce regleaza migrenele printr-un mecanism vasodilatator selectiv.

Efect antiinflamator: spilcuta, prin intermediul partenolidelor, este un inhibitor puternic al activarii factorului nuclear NF-kB (factor de transcriptie specific, reglator-cheie al inflamatiei si initiator al raspunsului imun), intervenind preventiv in evenimentele pro-inflamatorii. In plus, spilcuta intervine in prevenirea acumularii de prostaglandine.

Efect antialergic: spilcuta contribuie la evitarea fenomenului alergic, prin inhibarea eliberarii de histamina.

Efect antitumoral: Partenolidele favorizeaza distrugerea celulelor canceroase, prin implicarea in suprimarea activarii STAT (transductori ai semnalului si activatori ai transcriptiei) si in protejarea integritatii celulelor impotriva stresului oxidativ. Lactonele sesquiterpene prezinta activitate anticanceroasa impotriva mai multor linii de celule (fibroblaste umane, carcinom laringian).

Alte efecte: efect antibacterian; uneori, este aplicata direct pe gingii (in dureri dentare) sau pe piele (pentru a ucide germenii).

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!