SAMe

Afiseaza: 1-2 din 2 produse

 Filtre
Efectele benefice ale suplimentelor SAMe sunt profunde datorită rolului central pe care SAMe îl joacă în atât de multe procese metabolice. În prezent, există patru utilizări principale ale SAMe ca supliment alimentar: depresie, osteoartrită, fibromialgie și tulburări hepatice.

 

Ce este SAMe și ce face?


SAMe se formează în organism prin combinarea metioninei esențiale a aminoacizilor cu adenozil-trifosfatul (ATP). B12 și acidul folic sunt implicate în fabricarea SAMe, astfel încât o deficiență a acestor substanțe nutritive poate duce la producerea insuficientă a SAMe.

SAMe este implicat în peste 40 de reacții biochimice din organism. Funcționează îndeaproape cu acidul folic și vitamina B12 în reacțiile de “metilare”. Milarea este procesul de adăugare a unei unități de carbon unic (o grupare metil) la o altă moleculă. SAMe este de multe ori mai eficace în transferul de grupări metil decât alți donatori de metil. Reacțiile de metilare sunt esențiale în fabricarea multor componente ale corpului, în special a substanțelor chimice din creier, precum și în reacțiile de detoxifiere.

SAMe este, de asemenea, necesar în fabricarea tuturor compușilor care conțin sulf în corpul uman, inclusiv glutationul și diferite componente ale cartilajului care conțin sulf, inclusiv sulfatul de condroitină.

 

SAM în depresie:


Pe baza rezultatelor studiilor clinice, se pare că SAMe este probabil cel mai eficient antidepresiv natural. De fapt, în aceste studii, SAMe a demonstrat rezultate mai bune decât medicamentele antidepresive convenționale cu mai puține efecte secundare. În plus față de depresia generalizată, sa raportat că SAMe produce efecte semnificative în ameliorarea depresiei postpartum (după sarcină) și în reducerea anxietății și depresiei asociate cu detoxifierea și reabilitarea medicamentului. Suplimentarea cu SAMe la pacienții cu depresie se crede că îmbunătățește starea de spirit prin capacitatea sa de a:
  • Ridica nivelurile de serotonină, dopamină și fosfatidilserină.
  • Îmbunătățirea legării neurotransmițătorilor de situsurile receptorilor, având ca rezultat creșterea activității serotoninei și a dopaminei.
  • Realizează fluiditatea și funcționalitatea membranei celulare din creier.

SAMe și fibromialgia:

 

Fibromialgia este o cauză obișnuită a durerii musculo-scheletice cronice, depresiei și oboselii. SAMe a fost demonstrat în cel puțin patru studii clinice pentru a produce beneficii excelente la pacienții care suferă de fibromialgie. Îmbunătățirile sunt remarcate printr-o reducere semnificativă a numărului de puncte de declanșare și a zonelor dureroase, precum și prin îmbunătățirea stării de spirit. SAMe pare a fi un supliment foarte important la acești pacienți.
 


SAMe și tulburări hepatice:

 

SAMe sa dovedit a fi destul de benefică în mai multe afecțiuni hepatice, inclusiv ciroză, sindrom Gilbert (definit mai jos) și leziuni hepatice induse de contracepție orală. Beneficiile sale sunt legate de funcția sa de principal donator de metil în ficat și de promovarea reacțiilor de detoxifiere.

 

SAMe și osteoartrita:


SAMe a demonstrat, de asemenea, rezultate impresionante în tratamentul osteoartritei. O deficiență a SAMe în țesutul articular, la fel ca o deficiență a glucosaminei, duce la pierderea formei de gel și a calităților absorbante ale cartilajului. Ca urmare, se poate dezvolta degenerarea cartilajului și osteoartrita.

SAMe a fost studiat la un număr total de 21,524 de pacienți în studiile clinice detaliate. În aceste studii, SAMe a demonstrat reduceri similare ale scorurilor de durere și ale simptomelor clinice față de medicamentele antiinflamatorii nesteroidiene cum ar fi ibuprofenul, indometacinul, naproxenul și piroxicamul. Deși aceste medicamente sunt asociate cu un risc semnificativ de toxicitate, efecte secundare și promovarea reală a bolii în cazul osteoartritei, SAMe oferă beneficii similare fără risc sau efect secundar.

SAMe este de obicei recomandată la o doză de 200 până la 400 mg de două ori pe zi. SAMe este în general extrem de bine tolerată. Nu s-au raportat efecte secundare semnificative cu SAMe orale, altele decât greața ocazională și tulburările gastro-intestinale. SAMe este considerat sigur în timpul sarcinii și alăptării.

 

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!