Afiseaza: 1-48 din 64 produse
FiltrePe langa vitamine si minerale, fructele si legumele sunt o sursa importanta de flavonoide, cu puternic rol antioxidant. Flavonoidele blocheaza enzima de conversie a angiotensinei, blocheaza enzimele ciclooxigenazei care descompun prostaglandinele si previn agregarea plachetara. In plus, protejeaza sistemul vascular care transporta oxigenul si substantele nutritive catre celule.
Flavonoidele sunt antioxidanti si cel mai probabil cunosti deja unii dintre acestia, cum sunt vitaminele C si E si carotenoidele. Acesti compusi iti pot proteja celulele impotriva actiunii radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt toxine din corp care pot afecta celulele sanatoase. Cand se intampla acest lucru, actiunea se numeste stres oxidativ.
Alti antioxidanti, cum sunt flavonoidele, nu se gasesc in concentratii mari in fluxul sangvin, ca atare. Dar ele pot influenta transportul sau activitatea unor antioxidanti mai puternici, cum este vitamina C, prin tot corpul.
Cercetatorii spun ca flavonoidele pot sa ajute in numeroase probleme de sanatate. Ele pot fi folosite in scop terapeutic sau protector. De asemenea, flavonoidele pot influenta capacitatea vitaminei C de a fi absorbita si utilizata de organismul nostru.
Cercetatorii mai spun ca antioxidantii precum flavonoidele lucreaza in corpul uman in mai multe moduri, iar una dintre trasaturi ar fi ca flavonoidele protejeaza si chiar cresc gradul de aparare al antioxidantilor in corp.