GLICOZAMINOGLICANI

Afiseaza: 1-48 din 50 produse

 Filtre
Glicozaminoglicanii (GAG) sunt o familie de carbohidrați lungi și complecși care se găsesc în diferite țesuturi din organism, inclusiv în piele, articulații și țesuturi conjunctive. Aceștia sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a reține apa, ceea ce îi face importanți pentru menținerea hidratării și elasticității acestor țesuturi. Câteva exemple de Glicozaminoglicani includ sulfatul de condroitină, hialuronul și heparina. Acestea sunt adesea folosite ca supliment și tratament pentru osteoartrită și alte afecțiuni legate de articulații.

Glicozaminoglicanii (GAG) sunt un grup de lanțuri lungi de zaharuri care au multe roluri importante în organism. Aceștia se găsesc în matricea extracelulară a țesuturilor conjunctive și sunt o componentă majoră a cartilajului, tendoanelor, ligamentelor și a lichidului care înconjoară articulațiile. Unele dintre beneficiile Glicozaminoglicanilor includ:
 
  • Asigurarea suportului structural:
Glicozaminoglicanii ajută la menținerea formei și integrității celulelor și țesuturilor.
 
  • Acționând ca lubrifianți:
Glicozaminoglicanii, cum ar fi hialuronul, ajută la lubrifierea articulațiilor, reducând frecarea și uzura.
 
  • Acționează ca amortizoare de șocuri:
Glicozaminoglicanii, cum ar fi sulfatul de condroitină, ajută la absorbția șocurilor și protejează articulațiile de deteriorare.
 
  • Reglarea creșterii și reparării celulelor:
Glicozaminoglicanii sunt implicati în reglarea creșterii și reparării celulelor și pot juca un rol în vindecarea rănilor și în regenerarea țesuturilor.
 
  • Jucând un rol în inflamație:
Glicozaminoglicanii pot modula inflamația și răspunsul imunitar și pot fi implicate în patogeneza anumitor afecțiuni inflamatorii.
 
  • Potențialul de a fi utilizate în tratamentele medicale:
Glicozaminoglicanii au fost investigate pentru potențialul lor de utilizare în tratamente medicale, cum ar fi osteoartrita, vindecarea rănilor și țesuturilor.

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!