Sarsaparilla

Afiseaza: 1-1 din 1 produse

 Filtre
Sarsaparilla este o plantă cunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătate. Este o plantă cățărătoare din genul Smilax și poate crește până la 15 metri înălțime. Există diferite specii, dar cele mai utilizate pentru fitoterapie sunt cele americane, printre care: Smilax ornata, Smilax officinalis, Smilax medica și Smilax siphilitica, printre altele.
 

După cum menționează un studiu publicat în revista Pharmacological Research, extractele de Sarsaparilla au activități antiinflamatoare și imunomodulatoare. În timp ce efectele sale sunt încă studiate, planta este folosită deja în suplimente alimentare.Beneficii ale plantei Sarsaparilla

 

Cercetătorii studiază în prezent beneficiile Sarsaparillei. Cu toate acestea, potrivit anumitor publicații, cum ar fi Farmacopeea din Statele Unite ale Americii, multe dintre beneficiile atribuite plantei sunt un produs al concentrației sale chimice vegetale, ce include triterpene, sarsaparilloide, parilină, smitilbină și compuși fenolici, printre altele. 

 

1. Psoriazis

 

De câteva decenii, oamenii folosesc rădăcina de Sarsaparilla ca adjuvant în tratarea psoriazisului. De fapt, acesta este unul dintre puținele efecte ale plantei care sunt susținute de dovezi, așa cum afirmă un studiu publicat în International Immunopharmacology.

Potrivit cercetătorilor, unul dintre steroizii din această plantă, sarsoponina, este capabil să se atașeze de endotoxinele care provoacă leziuni la pacienții cu această boală a pielii. Datorită acestui fapt, ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor.


2. Artrită

 

În structura rădăcinii Sarsaparillei există un compus flavonoid numit astilbin. De fapt, conform unui studiu publicat în Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, acest compus vegetal are potențialul de a reduce răspunsul inflamator la animalele cu artrită indusă.

Deși avem nevoie de mai multe studii pentru a testa aceste efecte asupra oamenilor, concluziile sunt promițătoare. În plus, există dovezi anecdotice care sugerează că administrarea acestui supliment, fie sub formă de pulbere, fie sub formă de capsule, poate ajuta la ameliorarea inflamațiilor articulare.

 

3. Sifilis

 

Sarsaparilla pare să aibă beneficii împotriva unor boli cu transmitere sexuală, cum ar fi sifilisul. Deși nu înlocuiește tratamentul cu antibiotice și alte medicamente, poate fi un adjuvant pentru a inhiba dezvoltarea bacteriilor.

Într-un studiu publicat în revista Molecules, această plantă a avut efecte pozitive împotriva a șase tipuri de bacterii și a unei ciuperci. Compușii săi fenolici au fost responsabili de aceste efecte benefice.

 

4. Sănătatea ficatului

 

Un studiu publicat în Journal of Membrane Biology a dovedit că această plantă are efecte protectoare asupra ficatului. Datorită compușilor săi flavonoizi, consumul de Sarsaparilla sub formă de supliment alimentar poate ajuta la optimizarea funcțiilor ficatului. În plus, aceasta reduce efectele negative cauzate de radicalii liberi.

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!