Acid Folic (Vitamina B9)

Afiseaza: 1-20 din 20 produse

 Filtre

Acidul folic mai este cunoscut si sub denumirile de folat sau vitamina B9, dar sunt forme diferite. Mai exact, vitamina B9 se gaseste sub doua forme: folat si acid folic. Folatul este forma naturala a acesteia, in timp ce acidul folic este forma sintetica si nu se gaseste in mod natural in organism, ci exista numai ca supliment alimentar.

Acidul folic este unul dintre nutrientii esentiali organismului si face parte din complexul B, alaturi de alte opt vitamine hidrosolubile (solubile in apa). In interiorul organismului, acidul folic suporta transformari si devine vitamina B9, ca sa poata fi asimilat. Acesta contribuie in mai multe moduri la buna functionare a corpului.

 Acidul folic are rol in productia de ADN, in reglarea functiilor sistemului nervos, contribuie la transformarea proteinelor si lipidelor, este implicat in producerea de energie in organism si in metabolizarea carbohidratilor.

Acesta este important si pentru viitoarele mame, deoarece poate contribui la reducerea riscului de malformatii congenitale. Medicul poate recomanda aportul suplimentar de acid folic in functie de necesitatile fiecarei persoane. De regula, femeile insarcinate necesita un aport mai crescut de acid folic.

Acidul folic are beneficii multiple, printre care faptul ca ajuta in prevenirea malformatiilor congenitale. In primele stadii ale sarcinii, nivelurile scazute ale folatilor au fost asociate cu riscul sporit de aparitie a malformatiilor la creier, la maduva osoasa si la coloana vertebrala. 

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!