Afiseaza: 1-19 din 19 produse
FiltreInozitolul este o moleculă naturală care se găsește în fosfolipidele membranelor celulare, în lipoproteinele plasmei și, sub formă de inozitol-fosfați, în nucleul celulelor. Pentru că atunci când vorbim despre inozitol ne referim de fapt la un grup de nouă stereoizomeri diferiți, ar fi mai corect să folosim pluralul - inozitoli. Însă, termenul de inozitol este în general utilizat pentru a face referință la cel mai biodisponibil tip dintre stereoizomeri, mio-inozitolul. Prin biodisponibil se înțelege cantitatea de substanță activă eliberată și absorbită în organism, care ajunge la locul de acțiune și își manifestă efectul biologic.
Adjuvant in SOPC: una dintre cauzele valide ale sindromului ovarelor polichistice este rezistenta la insulina. Mioinozitolul contribuie la cresterea sensibilitatii la insulina si la imbunatatirea activitatii receptorilor la insulina. Contribuie la: modificarea raportului FSH/LH, scaderea nivelului de testosteron si restabilirea ciclicitatii menstruale normale.
Ameliorarea tulburarilor de panica: desi dovezile nu sunt suficiente, studiile actuale sugereaza rolul inozitolului in controlul atacurilor de panica. Acesta poate contribui la reducerea sentimentului de teama fata de locuri publice sau spatii deschise (agorafobie).
Adjuvant in tulburarea obsesiv-compulsiva: exista cateva sugestii ale oamenilor de stiinta care indica faptul ca administrarea de inozitol persoanelor cu TOC pentru o perioada de sase saptamani poate contribui la imbunatatirea simptomatologiei.
Sarcina: la femeile insarcinate purtatoare de fat cu defecte de tub neural, s-a observat un nivel scazut de inozitol, in comparatie cu femeile a caror sarcina se desfasoara normal. Inozitolul poate preveni o gama larga a defectelor de tub neural, rezistente la suplimentarea de acid folic.
Alte efecte: adjuvant la medicatia pacientilor cu stari depresive; inozitolul se administreaza intravenos la nascutii prematur cu probleme respiratorii.