Uva Ursi (Strugurii Ursului)

Afiseaza: 1-1 din 1 produse

 Filtre

Uva Ursi, cunoscută științific sub numele de Arctostaphylos uva-ursi, este o plantă perenă cu frunze verzi, lucioase, care face parte din familia Ericaceae. Originară din regiunile nordice și subarctice ale Europei, Asiei și Americii de Nord, Uva Ursi este folosită de secole în medicina tradițională pentru proprietățile sale terapeutice, în special pentru tratamentul infecțiilor tractului urinar.
 

Planta este caracterizată prin frunzele sale mici, tari, care rămân verzi pe tot parcursul anului, și prin fructele sale roșii, asemănătoare cu boabele, care apar după înflorirea discretă, albă sau roz, din primăvară sau vara timpurie. Uva Ursi este adesea apreciată nu doar pentru valoarea medicinală, ci și ca plantă ornamentală datorită aspectului său estetic. 

Proprietățile Medicinale ale Uva Ursi
 

Principalul compus activ din Uva Ursi este arbutina, un derivat de hidrochinonă, care se transformă în hidrochinon în organism. Hidrochinona are proprietăți antiseptice și antibacteriene puternice, fiind eficientă în eliminarea bacteriilor din tractul urinar. Datorită acestui mecanism, Uva Ursi este frecvent utilizată pentru prevenirea și tratamentul infecțiilor urinare, cum ar fi cistita.


În plus față de arbutină, Uva Ursi conține și taninuri, care au proprietăți astringente și antiinflamatorii. Acestea ajută la reducerea inflamației și iritației în tractul urinar, oferind un efect calmant. Planta este, de asemenea, o sursă de flavonoizi și fenoli, care contribuie la acțiunea sa antioxidantă, protejând celulele împotriva stresului oxidativ și susținând sănătatea generală a organismului. 

Utilizări și Beneficii

 
  • Tratamentul Infecțiilor Tractului Urinar: Uva Ursi este cel mai frecvent utilizată pentru proprietățile sale diuretice și antibacteriene, ajutând la eliminarea bacteriilor care cauzează infecțiile urinare.
  • Reducerea Inflamației: Proprietățile antiinflamatorii ale plantei ajută la calmarea iritațiilor și inflamațiilor din tractul urinar și din alte părți ale corpului.
  • Protecție Antioxidantă: Compusii antioxidanți din Uva Ursi contribuie la neutralizarea radicalilor liberi, protejând organismul de daunele oxidative.
 

 

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!