SANATATEA COPIILOR

Afiseaza: 1-35 din 35 produse

 Filtre

Suplimentele pentru sănătatea copiilor pot juca un rol important în dezvoltarea lor, mai ales în cazurile în care dieta nu furnizează suficienți nutrienți necesari. Este esențial să se înțeleagă că, în timp ce suplimentele pot ajuta în completarea unei diete deficitare, ele nu ar trebui să înlocuiască o alimentație echilibrată și sănătoasă.


Unul dintre cele mai comune suplimente pentru copii este vitamina D, care este crucială pentru dezvoltarea osoasă și imunitatea. În zonele cu expunere solară limitată, suplimentarea cu vitamina D poate fi necesară pentru a preveni deficiențele. De asemenea, suplimentele cu fier sunt importante, mai ales pentru copiii în creștere și pentru cei cu o dietă săracă în surse de fier, contribuind la prevenirea anemiei feriprive.


Acizii grași Omega-3, în special DHA, sunt esențiali pentru dezvoltarea creierului și a vederii. Copiii care nu consumă suficiente surse de Omega-3 din dieta lor ar putea beneficia de suplimente. În plus, probioticele pot sprijini sănătatea digestivă și pot reduce incidența anumitor probleme gastrointestinale.
 

Calciul este esențial pentru dezvoltarea și întărirea oaselor și dinților. Este deosebit de important în copilărie și adolescență, când are loc cea mai mare parte a creșterii scheletice. O deficiență de calciu în aceste etape de dezvoltare poate afecta densitatea osoasă și poate crește riscul de fracturi și de afecțiuni osoase mai târziu în viață, cum ar fi osteoporoza. Sursele dietetice de calciu includ produse lactate, legume cu frunze verzi și anumite tipuri de pește. În cazurile în care dieta nu furnizează suficient calciu sau la copiii cu intoleranță la lactoză, suplimentarea poate fi necesară.
 

Vitamina C este vitală pentru sănătatea pielii, a vaselor sanguine, a oaselor și a țesuturilor conective. De asemenea, joacă un rol important în vindecarea rănilor și este un puternic antioxidant, care protejează celulele de daunele cauzate de radicalii liberi. Vitamina C este esențială și pentru funcționarea eficientă a sistemului imunitar. Deși deficiențele severe, cum ar fi scorbutul, sunt rare în societățile moderne, aportul insuficient poate duce la cresterea rezistenței la infecții. Sursele comune de vitamina C includ fructele citrice, ardeii, kiwi, broccoli și căpșunile. Suplimentarea cu vitamina C poate fi considerată în cazurile în care dieta copilului este limitată în fructe și legume proaspete.

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!