Multiminerale

Afiseaza: 1-24 din 24 produse

 Filtre

Mineralele sunt substanțe nutritive anorganice, absolut necesare organismului pentru a funcționa corespunzător. Acestea reprezintă aproximativ 4% din greutatea umană. Cantitatea lor exactă în organism este însă individuală, în funcție de vârstă, greutate, sex și alți factori. Deficitul de minerale din organism poate provoca anemie, diabet sau obezitate, dar se poate reflecta și în aspectul fizic al părului, pielii sau unghiilor.

 
Mineralele se împart în două grupe principale. Prima grupă reprezintă macroelementele, acestea se regăsesc în aproximativ toate celule organismului, iar al doilea grup sunt microelementele adică oligoelementele, necesare organismului uman în cantități mai mici.


Minerale esențiale - macroelemente

Macroelementele sunt substanțe minerale, iar  organismul uman are nevoie de acestea în cantități mai mari. Din această grupă fac parte: calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu și clor.

 

Calciu

Până la 99% din calciu este depozitat în oase și dinți, asigurându-le soliditatea și rezistența, iar restul fiind legat liber în metabolism. Organismul uman are nevoie de calciu pentru a contracta mușchii, pentru a extinde vasele de sânge și pentru a transfera impulsurile nervoase în mod corespunzător. Calciul, are de asemenea, un efect asupra eliberării de hormoni și enzime care afectează toate funcțiile corpului uman. Administrarea de calciu ar trebui acordată în special persoanelor care sunt vegane și persoanelor care suferă de intoleranță la lactoză.Magneziu

Magneziul este o substanță minerală esențială pentru buna funcționare a organismului uman, asigură producția de energie, este important în contracția musculară și mineralizarea oaselor. Contribuie la buna funcționare a metabolismului, ajută la ameliorarea oboselii și promovează buna funcționare a sistemului endocrin. Magneziul are un efect de protecție a organismului împotriva depresiei. Deficitul de magneziu poate  cauza creșterea tensiunii arteriale, dureri de cap, migrene, dar și creșterea nervozității.

 

Sulf

Acest mineral ajută la creșterea sănătoasă unghiilor și a părului, are grijă ca părul să nu devină fragil și tern, iar unghiile să fie lucioase. Sulful protejează celulele de efectele toxice ale metalelor grele, stimulează secreția biliară și ajută organismul să reziste la bacterii. Ne protejează de efectele negative ale radiațiilor, astfel încetinind procesul de îmbătrânire.

 

Fosfor 

Este un mineral care ne ajută să ne păstrăm oasele sănătoase. În același timp, asigură buna funcționare a vaselor și a mușchilor. Fosforul îl găsim într-o dietă bogată în proteine, în special în carne, pește, nuci și leguminoase.

 

Potasiu

Potasiul este prezent în organism mai ales în interiorul celulelor, formând până la 86%. Raportul dintre potasiu și sodiu ar trebui să fie aproximativ de 2:1. Nevoia sa crescută, se datorează în principal pierderii mai mari de lichide din organism. Acest mineral este important pentru multe procese biochimice, iar deficiența sa duce la deteriorarea activității nervoase și a inimii.

 

Sodiu

Este un mineral important care permite transferul impulsurilor nervoase și menține la parametrii normali activitatea musculară. Neutralizează digestia în intestinul subțire și ajută la formarea de HCl (acid clorhidric) în mucoasa stomacului. Cea mai cunoscută sursă de sodiu este sarea de bucătărie. Deficitul său se manifestă prin anxietate, scădere în greutate, dar cauzează, de asemenea, o scădere a sintezei proteinelor și a grăsimilor, oboseală, dureri de cap, depresie și crampe musculare.Clor

Este un mineral care participă la menținerea echilibrului acido-bazic. Împreună cu sodiul și potasiul reglează presiunea osmotică a plasmei sanguine. Clorul face parte din HCl care se formează în stomac. Clorul ajunge în organismul uman împreună cu sarea.

 

Minerale esențiale - microelemente

Printre microelemente, adică oligoelementele de care organismul uman are nevoie într-o cantitate mai mică, recomandăm zinc, fier, iod, seleniu, mangan, cupru, fluor, crom și altele.

 

Zinc

Zincul este considerat un super nutrient care este concentrat în mușchi, oase, piele, rinichi, pancreas, ochi și la bărbați în prostată. Zincul sprijină vindecarea rănilor și cicatricilor, ajută la vindecarea acneei și la diferite probleme ale pielii. Menține un sistem imunitar funcțional, sprijină digestia, dar și creșterea și formarea osoasă. Printre simptomele carenței de zinc enumerăm: vindecarea lentă a rănilor, răceli frecvente, dermatitele, disfuncționalitatea ficatului, și chiar acuitatea vizuală slabă la semiîntuneric.

 

Fier

Fierul joacă un rol important în corpul nostru și deține o funcție de neînlocuit. Rolul său este de a asigura transferul oxigenului din plămâni, în alte țesuturi ale corpului uman. Cantitatea adecvată a fierului asigură buna funcționare a sistemului imunitar. Fierul contribuie la transformarea corectă a elementelor un lucru important pentru producerea de energie. De asemenea, joacă un rol important în procesul de diviziune celulară și este responsabil pentru producerea corectă a celulelor roșii din sânge și a hemoglobinei.

 

Iod

În organismul uman găsim cca., 20 până la 50 mg de iod din care aproximativ 25% se regăsește în glanda tiroidă. Iodul este necesar pentru buna funcționare a glandei tiroide, fiind, de asemenea, important pentru producția de tiroxină. Se absoarbe foarte bine - organismul uman absoarbe practic 100%. Datorită carenței de iod apar modificări la nivelul tiroidei, care își intensifică activitatea și își mărește dimensiunile, rezultatul fiind apariția gușei endemice.

 

Seleniu

Seleniu este un antioxidant  pentru corpul uman, și o adevărată comoară pentru sănătatea și echilibrul nostru. Este esențial pentru funcționarea corectă a ficatului și a tiroidei, dar și pentru o piele sănătoasă, un păr sănătos și pentru păstrarea unei vederi sănătoase. Deficiența seleniului se manifestă prin deteriorarea imunității, crește riscul de îmbolnăvire de cancer, a bolilor de inimă, dar provoacă de asemenea, probleme de piele, slăbiciune musculară și oboseală.  

 

Mangan

Manganul este extrem de important pentru o creștere sănătoasă și o structură osoasă adecvată. Are un efect pozitiv asupra cartilajelor și a dinților. Contribuie la procesarea colesterolului, a aminoacizilor, a carbohidraților și a unor vitamine pe care le ajută la o mai bună absorbție. Manganul se găsește în principal în fructele de mare (stridii, raci), iar peștele care conține mangan este păstrăv, știucă și biban. De asemenea, se găsește și în nuci, în legume, în semințe (floarea-soarelui, semințe de in, chia), în alimente integrale și legume cu frunze verzi.

 

Cupru

Cuprul ajută la absorbția de fier și este de asemenea responsabil pentru formarea hemoglobinei. Sprijină în mod favorabil sistemul nervos și are efecte antialergice, deoarece reduce nivelul histaminei. Cuprul, contribuie la formarea pigmenților și la coagularea sângelui. Întărește pereții vaselor de sânge, oasele, tendoanele și nervii. Atunci când cuprul devine deficitar, în corpul uman se ajunge la un nivel crescut de colesterol, oboseală sau căderea și fragilizarea părului.

 

Fluor

Fluorul reprezintă un microelement mineral, participă la formarea și menținerea structurii osoase și are rolul de a proteja împotriva cariei dentare - întărește smalțul dinților. Protejează oasele împotriva osteoporozei și are un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular. Fluorul ajută de asemenea la creșterea mușchilor, a țesuturilor conjunctive, a pielii și a părului. Principala sursă de fluor este apa potabilă, și se mai  găsește în lapte, pește, carne, leguminoase și în unele tipuri de legume.

 


Crom

Cromul se folosește pentru a reduce colesterolul, a trata schizofrenia, tulburarea bipolară și pentru a trata depresia. De asemenea, cromul este  utilizat pentru a îmbunătăți performanțele sportive, pentru a crește energia și a preveni tulburările psihice legate de vârstă.

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!