Afiseaza: 1-8 din 8 produse
FiltreMaca are foarte multe proprietati, motiv pentru care este atat de apreciata. Printre proprietatile pe care le are enumeram: proprietati fungistatice, bacteriostatice, anticarcinogene, antioxidante, imbunatateste nivelul energetic general, rezistenta la stres, memoria si invatarea, ajuta la mentinerea dintilor sanatosi si asigura rezistenta oaselor.
Beneficiile radacinii de maca sunt:
Radacina de maca este utilizata la scara larga pentru efectul sau de echilibrare a nivelului hormonal din corp, iar studiile arata ca multitudinea de nutrienti si continutul fitochimic din radacina de maca contribuie la ameliorarea simptomelor din timpul menopauzei. Oamenii de stiinta au observat ca, la femeile care luau suplimente cu maca, s-a simtit o ameliorare a unora dintre simptomele comune, cum ar fi bufeuri, insomnii, transpiratii nocturne sau depresie.
Disfunctiile sexuale in randul femeilor depinde de mai multi factori, cum sunt varsta, stilul de viata, starea de sanatate, care sunt factori principali cauzatori de astfel de disfunctii. Desi medicina conventionala a creat multe medicamente sau suplimente alimentare menite sa sporeasca dorinta sexuala si satisfactia la femei, acestea pot avea si efecte secundare, care uneori pot crea probleme. Un studiu efectuat pentru analizarea eficacitatii suplimentelor de maca referitor la disfunctiile sexuale la femei, a aratat o imbunatatire a starii persoanelor implicate in acest studiu, dupa ce au luat doza maxima de maca pe zi.
Maca echilibreaza nivelul hormonal din organism si stimuleaza glanda pituitara, ceea ce o face sa actioneze ca un tonic pentru sistemul hormonal. Glanda pituitara controleaza si sustine activitatea tuturor glandelor endocrine, astfel ca atunci cand aceasta functioneaza normal, intreg sistemul endocrin este in echilibru. Aceasta glanda este, de asemenea, responsabila de secretia de testosteron la barbati si de estrogen si progesteron la femei.
Maca are o reputatie de secole cu privire la efectul sau asupra libidoului. Incarcata cu minerale precum zinc, iod si acizi grasi esentiali, maca echilibreaza hormonii sexuali si imbunatateste starea generala. De asemenea, maca este renumita si pentru capacitatea sa de imbunatatire a functiei erectile masculine, drept pentru care este cunoscuta si sub numele de “viagra naturala”.
Mentinerea densitatii osoase este o problema comuna in randul femeilor, odata cu inaintarea in varsta. Studiile efectuate referitor la ameliorarea simptomelor din timpul menopauzei, s-a descoperit ca radacina de maca este asociata si cu cresterea densitatii osoase. Maca favorizeaza si asimilarea calciului in oase, prevenind astfel aparitia osteoporozei.
Maca este recunoscuta pentru capacitatea sa de a intari rezistenta fizica si de a crea energie, deoarece multitudinea de nutrienti continuti ajuta la functionarea unui metabolism energetic normal Acesta este si motivul pentru care vechii razboinici incasi apelau la planta magica inainte de a pleca pe campul de batalie, deoarece consumul de maca le dadea mai multa forta . Este acelasi motiv pentru care si solii o consumau in peregrinarile si traversarile lor montane: aveau nevoie de energie si vigoare.
In compozitia acestei radacini intra numeroase minerale, vitamine, 18 aminoacizi (inclusiv 8 din cei 9 aminoacizi esentiali) si steroli, cunoscuti pentru capacitatea lor de a reduce absorbtia intestinala a colesterolului. De asemenea, este bogata in potasiu, care actioneaza ca un catalizator in metabolismul proteinelor si al carbohidratilor si care impreuna cu sodiul regleaza bataile inimii si contractiile musculare. Mai mult, maca imbunatateste circulatia sangelui in organism si accelereaza procesul de vindecare a ranilor.
Cum infertilitatea devine o problema din ce in ce mai mare, atat in randul barbatilor, cat si in randul femeilor, nu este de mirare ca un numar din ce in ce mai numeros se indreapta spre alternative naturale pentru imbunatatirea fertilitatii. Studiile sprijina utilizarea radacinii ca un amplificator a fertilitatii, in special in randul femeilor, deoarece creste activitatea glandei pituitare.
Cercetarile de nutritie arata ca acizii grasi esentiali din maca sunt importanti pentru mentinerea unei stari de bine si a unei stari generale de sanatate a creierului. Acizii grasi ajuta la buna functionare a functiilor creierului, si consumul lor este privit ca un prim pas catre reducerea starilor de depresie, anxietate si stres.
Maca poate fi utilizata si ca leac pentru imbunatatirea memoriei. Consumul acestei plante mareste capacitatea de rezistenta in fata problemelor fizice si mentale.
Radacina de maca are si un rol important in imbunatirea functiilor metabolice ale organismului, contribuind la eliberarea energiei necesara activitatii trupului si la accelerarea procesului de crestere si dezvoltare.