Teanina (Theanine)

Afiseaza: 1-7 din 7 produse

 Filtre

L-teanina: ce este, beneficii și riscuri pentru sănătate

 

L-teanina (L-theanine) este un compus natural din ceaiul verde ╚Öi din cel negru, care se g─âse╚Öte ╚Öi sub form─â de supliment alimentar ╚Öi care are o serie de beneficii pentru s─ân─âtate, cum ar fi o putere de concentrare îmbun─ât─â╚Ťit─â.
 

L-teanina este un aminoacid care nu este produs de corpul uman ╚Öi care nu este esen╚Ťial pentru oameni. Ceaiul verde, ceaiul negru ╚Öi anumite tipuri de ciuperci con╚Ťin în mod natural L-teanin─â. Aceast─â substan╚Ť─â poate avea efect asupra nivelului anumitor substan╚Ťe chimice din creier, printre care serotonina ╚Öi dopamina (care influen╚Ťeaz─â starea de spirit, somnul ╚Öi emo╚Ťiile) ╚Öi cortizolul, care ajut─â corpul s─â fac─â fa╚Ť─â stresului. O modificare a echilibrului acestor substan╚Ťe chimice poate schimba starea de spirit sau nivelul de stres al unei persoane.
 

Diverse studii mici ╚Öi teste pe animale au ar─âtat c─â L-teanina poate oferi o serie de beneficii. Exper╚Ťii consider─â c─â este în general un compus sigur pentru s─ân─âtate, dar în prezent lipsesc cercet─ârile extinse ╚Öi de calitate înalt─â pe oameni care s─â confirme beneficiile L-teaninei. Care sunt presupusele beneficii ale L-teaninei?

 


O mai bun─â concentrare mental─â


Mul╚Ťi oameni beau ceai negru sau verde în timp ce lucreaz─â, deoarece au observat c─â le cre╚Öte concentrarea mental─â. Un studiu¹ din 2012 sus╚Ťine aceast─â idee. Cercet─âtorii au descoperit c─â persoanele care au luat 100 de mg de L-teanin─â au f─âcut mai pu╚Ťine erori într-o sarcin─â care necesita aten╚Ťie decât cele din grupul placebo. Consumul a 50 mg de cofein─â sau combinarea L-teaninei ╚Öi cofeinei au îmbun─ât─â╚Ťit, de asemenea, concentrarea participan╚Ťilor. Sunt necesare, îns─â, mai multe cercet─âri pentru a afla modul în care L-teanina ar putea influen╚Ťa aten╚Ťia ╚Öi concentrarea unei persoane.Somn îmbun─ât─â╚Ťit


L-teanina le poate fi de ajutor persoanelor care vor s─â adoarm─â mai u╚Öor. Mai multe studii au sugerat c─â L-teanina ar putea ajuta oamenii s─â se relaxeze înainte de culcare, s─â adoarm─â mai repede ╚Öi s─â doarm─â mai profund. Aceste beneficii pot rezulta din efectele specifice pe care le are aminoacidul asupra substan╚Ťelor chimice din creier care joac─â un rol în ceea ce prive╚Öte somnul.
 

Un studiu din 2018 a constatat c─â participan╚Ťii au raportat c─â au o satisfac╚Ťie mai mare a somnului dup─â ce au luat 450-900 mg de L-teanin─â zilnic timp de 8 s─âpt─âmâni. Participan╚Ťii la acel studiu sufereau de tulbur─âri de anxietate generalizate ╚Öi erau în tratament cu antidepresive. Autorii studiului au men╚Ťionat c─â nu au fost raportate îmbun─ât─â╚Ťiri ale anxiet─â╚Ťii.Relaxare


Multe persoane beau adesea o ceașcă de ceai sau altă băutură fierbinte pentru a-i ajuta să se relaxeze. Cercetările sugerează că L-teanina din ceaiul verde sau negru poate contribui la acest sentiment de relaxare prin reducerea ritmului cardiac de repaus al unei persoane.Cre╚Öterea performan╚Ťelor cognitive


În 2016, o echip─â ╚Ötiin╚Ťific─â a analizat cercet─ârile existente cu privire la beneficiile L-teaninei² ╚Öi a ajuns la concluzia c─â acest compus ar putea aduce beneficii s─ân─ât─â╚Ťii mentale ╚Öi fizice a unei persoane. Savan╚Ťii au remarcat c─â L-teanina pare s─â aib─â efecte neuroprotectoare, care îmbun─ât─â╚Ťesc func╚Ťia creierului.

De la sine, L-teanina poate îmbun─ât─â╚Ťi aten╚Ťia ╚Öi timpul de reac╚Ťie al unei persoane. În combina╚Ťie cu cofeina, aceasta poate duce la îmbun─ât─â╚Ťirea vigilen╚Ťei ╚Öi a talentului de a lucra cu cifrele. Cofeina este un stimulent, deci poate ajuta oamenii s─â r─âmân─â aten╚Ťi ╚Öi concentra╚Ťi.

Cu toate acestea, nu toate cercet─ârile au ar─âtat c─â L-teanina poate îmbun─ât─â╚Ťi capacit─â╚Ťile cognitive ale oamenilor. Oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â consider─â c─â este nevoie de studii mai complexe pentru a clarifica efectele acestui compus asupra func╚Ťiilor mentale.

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!