­čÜÜ | TRANSPORT NATIONAL DE LA 9.9 RON*

Sofran

Afiseaza: 1-4 din 4 produse

 Filtre

╚śofranul – ce beneficii ╚Öi ce propriet─â╚Ťi are

 

╚śofranul este o plant─â veche ╚Öi scump─â, un condiment cu un parfum puternic ╚Öi o culoare distinctiv─â. Con╚Ťine compu╚Öi antioxidan╚Ťi care contribuie la reducerea riscului anumitor afec╚Ťiuni cronice care apar din cauza stresului oxidativ.

Cercet─ârile ╚Öi îndelunga utilizare de-a lungul timpului demonstreaz─â c─â ╚Öofranul poate îmbun─ât─â╚Ťi starea de spirit, cre╚Öte libidoul ╚Öi poate combate stresul oxidativ. ╚śofranul este în general sigur pentru majoritatea oamenilor ╚Öi este foarte simplu s─â îl ad─âugi în diet─â.

Acest condiment este foarte scump din cauza dificult─â╚Ťii de recoltare a acestuia (de la 2.000 la 10.000 euro pe kilogram). Costul este ridicat pentru c─â sunt necesare aproape 15.000 de flori de ╚Öofran pentru a ob╚Ťine doar 100 grame de fire uscate de ╚Öofran, iar fermierii trebuie s─â recolteze manual firele delicate din fiecare floare ╚Öi recoltarea se face o singur─â s─âpt─âmân─â pe an. 


Surs─â important─â de antioxidan╚Ťi

Principalul beneficiu al ╚Öofranului se refer─â la nivelul ridicat de antioxidan╚Ťi specifici: crocin, pirocrocin, crocetin─â. Ace╚Öti antioxidan╚Ťi lupt─â împotriva stresului oxidativ ╚Öi a radicalilor liberi din organism.
Deoarece stresul oxidativ ╚Öi radicalii liberi joac─â un rol în dezvoltarea multor afec╚Ťiuni de s─ân─âtate, inclusiv cancerul ╚Öi bolile de inim─â, antioxidan╚Ťi precum ace╚Ötia pot ajuta la protejarea s─ân─ât─â╚Ťii unei persoane.


Previne tulbur─ârile sistemului nervos

Antioxidan╚Ťii din ╚Öofran pot juca un rol în protejarea organismului de afec╚Ťiunile care afecteaz─â sistemul nervos. Cercet─âri efectuate în 2015 1 au demonstrat c─â unii compu╚Öi din ╚Öofran, precum crocinul, par s─â reduc─â inflama╚Ťia ╚Öi deteriorarea oxidativ─â a creierului, ceea ce poate duce la efecte benefice. ╚śofranul ar putea ajuta ╚Öi în cazul bolii Alzheimer, datorit─â propriet─â╚Ťilor sale de îmbun─ât─â╚Ťire a memoriei, cât ╚Öi datorit─â efectelor sale antioxidante ╚Öi antiinflamatorii. În cadrul cercet─ârii, persoanele cu Alzheimer u╚Öor pân─â la moderat care au luat ╚Öofran timp de 22 de s─âpt─âmâni au avut îmbun─ât─â╚Ťiri cognitive care au fost comparabile cu cele ale persoanelor care au luat medicamentul donepezil ╚Öi, de asemenea, au prezentat mai pu╚Ťine efecte secundare.


Îmbun─ât─â╚Ťe╚Öte starea de spirit

Exist─â, de asemenea, dovezi care arat─â c─â ╚Öofranul poate ajuta la îmbun─ât─â╚Ťirea st─ârii de spirit ╚Öi poate fi de ajutor în tratamentul depresiei. Studiile din „Journal of Behavioral and Brain Science” arat─â c─â extractul de ╚Öofran cre╚Öte nivelul dopaminei în creier, f─âr─â a schimba nivelurile altor hormoni ai creierului, cum ar fi serotonina. Astfel, luarea a 30 de miligrame (mg) de ╚Öofran în fiecare zi ar putea provoca efecte similare ca medicamentele care trateaz─â depresia u╚Öoar─â pân─â la moderat─â, cum ar fi imipramina ╚Öi fluoxetina. De╚Öi unii speciali╚Öti recomand─â utilizarea ╚Öofranului ca terapie complementar─â pentru îmbun─ât─â╚Ťirea st─ârii de spirit, este prea devreme ca s─â fie recomandat pentru tratarea simptomelor depresiei.


Crește libidoului

╚śofranul poate cre╚Öte, de asemenea, libidoul sexual ╚Öi func╚Ťia sexual─â atât la b─ârba╚Ťi, cât ╚Öi la femei. Un studiu din 2012 2 arat─â c─â femeile care au luat 30 mg de ╚Öofran în fiecare zi timp de 4 s─âpt─âmâni au avut dorin╚Ť─â sexual─â crescut─â ╚Öi în compara╚Ťie cu cele care au luat un placebo în schimb.


Reduce simptomelor sindromului premenstrual

Potrivit cercet─ârilor din 2015 , femeile cu vârste cuprinse între 20 ╚Öi 45 de ani care au luat 30 mg de ╚Öofran în fiecare zi au avut mai pu╚Ťine simptome decât cele care au luat un placebo. În plus, femeile care pur ╚Öi simplu au mirosit ╚Öofran timp de 20 de minute au avut niveluri mai mici de cortizol al hormonului de stres, ceea ce poate contribui ╚Öi la reducerea simptomelor sindromului premenstrual.


Te ajut─â s─â scazi în greutate

Exist─â, de asemenea, unele dovezi care sugereaz─â c─â ╚Öofranul poate ajuta la pierderea în greutate ╚Öi la reducerea poftei de mâncare. Cercet─âtorii studiului Journal of Cardiovascular and Thoracic Research  au ar─âtat c─â pacien╚Ťii cu boal─â arterial─â coronarian─â care au luat extract de ╚Öofran ╚Öi-au redus indicele de mas─â corporal─â, masa total─â de gr─âsime ╚Öi circumferin╚Ťa taliei. Cei care au luat suplimentul au avut, de asemenea, un apetit redus în compara╚Ťie cu cei din grupul placebo.

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!