Roinita (Lemon Balm)

Afiseaza: 1-2 din 2 produse

 Filtre

Roinița este o plantă perenă care are un miros puternic de lămâie. Denumirea științifică este Melissa officinalis, așa că uneori mai este numită și melisă. Ea provine din aceeași familie cu menta și are numeroase beneficii pentru sănătate.

Cele mai folositoare părți ale plantei sunt frunzele. Roinița, ca supliment alimentar, se găsește sub formă de capsule, tablete, pulbere și tincturi. De asemenea, poți folosi frunzele de roiniță cu aromă de lămâie pentru a prepara un ceai, pentru a da savoare preparatelor culinare și pentru a ține la distanță insectele. Beneficiile plantei de roiniță nu se opresc aici, iar aceasta este folosită în multe țări în scop medicinal.

 Roinița poate avea un efect protector împotriva problemelor inimii și ale ficatului

Două mecanisme extrem de studiate ale remediilor din roiniță sunt legate de capacitatea acestei plante de a proteja inima și ficatul. Un studiu¹ pe animale a arătat că uleiul esențial de roiniță poate, de fapt, să scadă valoarea trigliceridelor și, totodată, poate să îmbunătățească sinteza colesterolului în ficat. 

De asemenea, s-a arătat că inhalarea uleiului esențial de roiniță poate reduce unii dintre factorii care pot duce la o dezvoltare perpetuă a celulelor canceroase hepatice. Uleiurile esențiale se pot inhala respirând direct din recipient sau se pun câteva picături într-un vas cu apă fierbinte și se respiră deasupra acestuia 5 minute.


Roinița poate scădea tensiunea arterială

Un alt beneficiu al remediilor din roiniță are legătură tot cu sănătatea cardiovasculară, oamenii de știință afirmând că planta ar putea fi capabilă să protejeze inima de diverse tipuri de leziuni sau degradări. Într-un studiu² pe animale, realizat în 2016, acestora li s-a administrat un extract din roiniță, care a dus la o reducere a ritmului cardiac și la o scădere a tensiunii arteriale. Când a fost administrată în doze mai mici, a indicat o rezistență față de anumite afectări sau degradări ale mușchiului inimii.


Roinița, un aliat natural cu proprietăți antivirale

Extractul de roiniță ar putea avea un efect antiviral asupra virusului herpes simplex, spun oamenii de știință. Un studiu³ a indicat faptul că uleiul de roiniță împiedică virusul care provoacă herpesul să penetreze celulele. Persoanele care vor să folosească acest remediu din roiniță ar trebui să aplice uleiul diluat pe leziunea cauzată de virusul herpes simplex, cu un bețișor steril de urechi, de trei sau de patru ori pe zi, pentru a obține rezultate.


Roinița poate ajuta în caz de insomnie și alte tulburări ale somnului

Combinația de roiniță cu valeriană poate să ajute la calmarea stărilor de neliniște și la atenuarea unor tulburări de somn, precum insomnia. Oamenii de știință au descoperit în cadrul unor cercetări mai vechi o atenuare cu 70-80% a simptomelor (stări de neliniște, dificultatea de a adormi sau de a rămâne adormit) în cazul copiilor cărora li s-a administrat o doză combinată din cele două plante. 

Atât cercetătorii, cât și părinții copiilor care au participat la studiu au raportat că roinița li se pare o opțiune bună sau chiar foarte bună de tratament, însă chiar și așa, oamenii de știință spun că sunt necesare mai multe cercetări pentru a valida aceste rezultate.

Dacă suferi de insomnie ori îți este greu să adormi, poți să apelezi la un medic fitoterapeut, care îți va da mai multe informații despre remediile cu roiniță. De exemplu, poți bea o cană de ceai de roiniță cu valeriană, înainte de culcare. Sau poți  lua în calcul administrarea unui supliment alimentar pe bază de roiniță și valeriană.

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!