Litiu

Afiseaza: 1-2 din 2 produse

 Filtre

Ce este Litiu?


Litiul este un mineral de urmarire in aceeasi clasa ca si mineralele electrolitice esentiale, cum ar fi sodiul si potasiul. Multe autoritati considera ca aceasta este un mineral vital si un nutrient esential si exista o indemnizatie zilnica recomandata pentru adulti la o doza de 1 mg pe zi. Orotatul de litiu, care difera de prescriptia de carbonat de litiu, este litiul combinat cu acidul orotic. Acesta a fost dezvoltat de Dr. Hans Nieper.
 


Cele sapte beneficii pentru sanatate ale litiului


Mai jos este o scurta lista a celor sapte beneficii de sanatate putin cunoscute ale litiului. In timp ce aceasta lista nu este in nici un caz exhaustiva, ea ofera un pic de intelegere.
 
  • 1. Promoveaza sanatatea normala a creierului
Studiile au aratat ca litiul poate creste volumul de materie cenusie in regiunea cortexului prefrontal al creierului, cel mai probabil prin generarea de noi celule stem. Acest proces se numeste neurogeneza sau crearea de celule noi ale creierului. Cercetarile demonstreaza, de asemenea, potentialul neuroprotector al litiului si capacitatea de a descuraja contractia cerebrala neurodegenerativa legata de varsta. Cercetarile arata ca in cantitati mai mici de orotat de litiu pot fi utilizate pentru a sustine nivelurile terapeutice ale litiului pentru perioade mai lungi de timp comparativ cu carbonatul de litiu. Aceste descoperiri ar putea revolutiona domeniul cercetarii creierului si a bolilor neurodegenerative.
 
  • 2. Sprijina sanatatea oaselor
Efectele calciului si fosforului, doua minerale integrate in formarea osoasa, pot fi imbunatatite prin suplimentarea cu litiu. Unele cercetari indica potentialul litiului de a sustine rezistenta osoasa. Litiul poate stimula de asemenea formarea osoasa.
 
  • 3. Sustine focusarea si atentia
Intr-un studiu randomizat, dublu-orb, in care a fost comparat cu un medicament cu litiu populational, sa constatat ca litiul a fost comparabil pentru a aborda cele mai frecvente simptome de scurta atentie si chiar simptome secundare, cum ar fi dezechilibrul de dispozitie.
 
  • 4. Sprijin terapeutic pentru sindromul Tourette?
Sindromul Tourette este o tulburare a sistemului motor, cu simptome care includ miscari musculare involuntare si sunete vocale incontrolabile. Un studiu preliminar, dar promitator, a constatat ca litiul a avut un rezultat mai bun decat un medicament prescris de obicei. In plus, grupul administrat cu litiu a cunoscut o scadere semnificativa si dramatica a numarului de ticuri si a sunetelor vocale involuntare. Nu s-au raportat efecte secundare in studiu si reaparitia simptomelor in grupul de litiu au fost inca clare cateva luni mai tarziu.
 
  • 5. Sprijina sanatatea imunitara
Cercetarile recente au aratat ca litiul poate avea efecte puternice de intarire a imunitatii, exercitand simultan proprietati de stimulare a imunitatii si actiune impotriva organismelor daunatoare. Un mecanism major este prin scaderea nivelului de activitate a prostaglandinei. Prostaglandinele sunt semnale mici in fiecare celula a corpului, modularea unei varietati de actiuni metabolice. Activitatea excesiva de prostaglandina poate reduce functia imunitatii. Totusi, litiul poate juca un rol in reducerea supraproductiei sale si a efectelor de suprimare a imunitatii.
 
  • 6. Incurajeaza longevitatea
Studiile incitante din Japonia au demonstrat o corelatie puternica intre consumul de litiu si longevitate. Studiul a implicat analizarea a 18 municipalitati de apa care au constat din peste 1,2 milioane de cetateni. Rezultatele au aratat rate mai scazute de mortalitate din toate cauzele in grupurile de populatie care au primit niveluri mai ridicate de litiu in aprovizionarea cu apa. Cercetarile sugereaza ca litiul poate actiona ca un antioxidant, oferind eventual beneficii anti-imbatranire, de extindere a vietii.
 
  • 7. Ajuta la echilibrarea comportamentelor obsesiv-compulsive
Tulburarea compulsiva obsesiva (OCD) este un subgrup al tulburarilor de anxietate caracterizat prin ganduri si comportamente obsesive. Cauza exacta a acestei tulburari ramane necunoscuta. Totusi, oamenii de stiinta cred ca o combinatie de factori biologici, psihologici si chiar de mediu pot provoca boala.

O reducere a simptomelor comune la TOC clasic a fost asociata cu suplimentarea cu litiu. Jucatorii compulsivi si patologi au aratat, de asemenea, raspuns pozitiv la suplimentele de litiu, posibil prin modularea dezechilibrelor dopaminei din creier.
 


Concluzie


In afara de a ajuta pacientii cu tulburare bipolara si probleme similare legate de sanatatea mintala, litiul are o lista larga si in continua crestere a beneficiilor pentru sanatate. Cercetatorii continua sa investigheze potentialul acestui mineral vital.


 

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!