Afiseaza: 1-7 din 7 produse
FiltreGlutationul este un tripeptid alcatuit din trei blocuri de proteine sau amino acizi: glutamina, cisteina si glicina. Glutationul este produs in mod constant de corp. In forma sa redusa, glutationul calatoreste prin celule, colectand toxine precum mercur, radicali liberi si metale grele, pe care apoi le elimina din corp.
Intr-o lume in care expunerea la toxine este constanta, fie ca este vorba de apa, aer, mediu, alimente, produse de ingrijire sau orice altceva, este crucial sa profitam din plin de antioxidanti precum glutationul. Desi corpul produce in mod natural glutation, este important sa apelam si la surse din exterior, in functie de nivelul de toxine la care ne expunem in mod regulat. Glutationul se poate gasi in unele legume, fructe si condimente, sau poate fi luat oral, intravenos sau nebulizat.
Oamenii de stiinta au fost de parere initial ca administrarea orala de glutation nu este eficienta din cauza procesului de digestie, insa un studiu din 2015 a dovedit ca suplimentele orale cu glutation sunt foarte eficiente. Studiul mentioneaza ca „un consum zilnic de suplimente cu glutation s-a dovedit eficient pentru cresterea stocurilor naturale de glutation ale corpului.”
Protejeaza organismul impotriva stresului oxidativ – glutationul neutralizeaza radicalii liberi, dar si celulele de oxigen instabile si metalele grele care se regasesc in organism. Acesta ajuta la prevenirea consecintelor aparute din cauza radicalilor liberi, precum imbatranirea prematura, oboseala cronica, afectiunile intestinale si problemele neurodegenerative.
Intareste sistemul imunitar– glutationul are efecte puternice si asupra sistemului imunitar. Studiile au dovedit ca, la persoanele cu un sistem imunitar puternic, limfocitele contin o cantitate exacta de glutation.
Scade riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare – disfunctia endoteliala reprezinta un risc major pentru aparitia bolilor cardiovasculare. Aceasta se produce atunci cand endoteliul (n.r. tesutul fin care inveleste interiorul inimii si al vaselor sanguine) nu mai functioneaza asa cum trebuie. Studiile au dovedit insa ca glutationul imbunatateste functia endoteliala si previne bolile cardiovasculare.
Contribuie la detoxificarea ficatului– ficatul detoxifica organismul, iar glutationul ajuta la detoxificarea ficatului. Glutationul se prinde de toxine inainte ca organismul sa le elimine. Un studiu a scos la iveala faptul ca diferenta dintre un ficat sanatos si unul cu ciroza consta in nivelul scazut de glutation din ficatul bolnav.