Cartilaj de Rechin

Afiseaza: 1-2 din 2 produse

 Filtre

Ce este cartilajul de rechin?


Cartilajul este un țesut conjunctiv elastic și rezistent, care intră in structura unor componente ale organismului. Cartilajul de rechin a devenit obiectul a numeroase studii și cercetări.

Acest lucru se datorează nutrienților și a celorlalte substanțe pe care cartilajul de rechin le are în compoziția sa. Cartilajul de rechin este benefic în prevenirea afecţiunilor sistemului osos, menține sănătatea articulațiilor, tendoanelor și ligamentelor și stimulează producţia de colagen.

Cartilajul de rechin are în compoziția sa numeroase substanțe benefice pentru organismul uman. Are un conținut bogat de vitamine și minerale precum: zinc, fier, potasiu și vitamine din complexul B.

De asemenea, în cartilajul de rechin se regăsește și colagenul, proteina responsabilă pentru fermitatea și elasticitatea pielii și protejarea articulațiilor. Alte 3 substanțe importante care fac parte din structura cartilajului de rechin sunt glucozamina, condroitina și proteinele antiangiogenice.

Glucozamina este un compus care se regăsește în structura cartilajelor și a articulațiilor, fiind responsabilă cu menținerea sănătății acestora. Luată ca supliment, aceasta are efecte antiinflamatorii naturale, contribuind la ameliorarea durerilor articulare.

Condroitina este tot un compus care se regăsește în cartilajul din jurul încheieturilor. Această substanță este foarte eficientă în reducerea durerilor articulare. Sub formă de supliment, se recomandă administrarea împreună cu glucozamina pentru un efect sporit.

Proteinele antiangiogenetice sunt substanțe despre care se consideră că sunt anticancerigene eficiente. Aceste proteine inhibă crearea unor noi vase de sânge cu care tumorile se hrănesc, fiind benefice în prevenirea cancerului.


Beneficiile cartilajului de rechin

 

Află în cele ce urmează ce beneficii aduce cartilajul de rechin organismului și ce utilizări are când vine vorba de menținerea sănătății.


Protejează oasele, articulațiile, tendoanele, ligamentele și cartilajele

Principalul beneficiu al consumului de suplimente cu cartilaj de rechin este, fără îndoială, acela de a menține sănătatea sistemului osos și articular. Acest lucru se datorează conținutului bogat în minerale, colagen, glucozamină și condroitină.  Cartilajul de rechin este recomandat în tratarea anumitor afecțiuni articulare și osoase precum reumatism, artrită, artroză și osteoporoză.
 

Are proprietăţi antitumorale

Datorită conținutului bogat de proteine antiangiogenetice din structura cartilajului de rechin, acesta este considerat un adjuvant cu un potențial mare de inhibare a tumorilor canceroase. Cartilajul de rechin poate fi util în combaterea cancerului cauzat de tumori care au nevoie de sisteme de vase noi de sânge pentru a supraviețui.


Întărește sistemul imunitar

Conținutul bogat de vitamine și minerale din cartilajul de rechin contribuie la menținerea unui sistem imunitar puternic. De asemenea, cartilajul de rechin scade considerabil riscul de apariție a afecțiunilor autoimune.


Contribuie la îmbunătățirea vederii

Mai multe studii arată că administrarea unui extract din cartilajul de rechin timp de 24 de săptămâni a dus la îmbunătățirea vederii în cazul persoanelor care suferă de degenerscență maculară asociată înaintării în vârstă.


Indicat în caz de diabet

Cartilajul de rechin poate fi folosit și în cazul persoanelor care suferă de diabet, întrucât specialiștii subliniază faptul că acest supliment poate preveni retinopatia diabetică, o complicație a diabetului care duce la deteriorarea retinei și, implicit, la afectarea vederii.


Ușurează simptomele date de psoriazis

O serie de cercetări sugerează faptul că un anumit extract de cartilaj de rechin ajută la îmbunătățirea aspectului pielii în cazul persoanelor cu psoriazis și reduce pruritul asociat acestei afecțiuni, atunci când este administrat pe cale orală sau este aplicat direct pe piele.
 

Indicat în caz de infecții virale sau bacteriene

Cartilajul de rechin are proprietăți antivirale și antibacteriene, fiind recomandat în combaterea virozelor și a infecțiilor bacteriene. Pe lângă suplimentarea cu cartilaj de rechin, se recomandă și adoptarea unui stil de viață sănătos, care să includă o dietă echilibrată și odihnă suficientă, pentru a permite organismului să se refacă mai repede atunci când luptă împotriva unui virus sau a unei bacterii.


Bun remediu în caz de infertilitate masculină

Utilizarea unui supliment pe bază de cartilaj de rechin ajută la eliminarea metalelor grele din corp și a estrogenilor artificiali, doi factori care duc adesea la apariția infertilității masculine. În cazul oligospermiei (număr scăzut de spermatozoizi) și a astenospermiei (spermatozoizi non-calitativi) se recomandă administrarea cartilajului de rechin împreună cu vitamina E.

Cartilajul de rechin contribuie și la stimularea producției de colagen, susţine sănătatea unghiilor și conferă rezistență părului.

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!