Afiseaza: 1-30 din 30 produse
FiltreVitamina E - este unul dintre cei mai importanți antioxidanți ce protejează celulele împotriva radicalilor liberi și a stresului oxidativ. În plus, ajută la încetinirea îmbătrânirii celulelor, întărește pereții vaselor de sânge, are efecte pozitive asupra stabilității globulelor roșii și reduce riscul formării cheagurilor de sânge. Vitamina E reduce și senzația de oboseală, crescând în același timp performanța sportivă și susținând sistemul de apărare al organismului. Deficitul său poate provoca probleme neurologice și poate reduce capacitatea de apărare a organismului. Cele mai bune surse naturale de vitamina E sunt carnea și ouăle, peștele și fructele de mare, alunele, migdalele și arahidele, spanacul, broccoli, avocado, kiwi și soia. Cu toate acestea, dacă nu sunteți siguri că aveți suficientă vitamină E în alimentația voastră, căutați suplimente nutritive pentru a vă ajuta să completați acești nutrienți.
Vitamina E are un puternic efect antioxidant si contribuie astfel la protejarea celulelor de actiunea radicalilor liberi - produsi de factori de mediu precum poluarea, fumatul, pesticidele, radiatiile etc. Prin acest efect antioxidant, vitamina E incetineste imbatranirea celulara. Tocmai de aceea este folosita in prepararea a numeroase produse dermato-cosmetice, dar si in suplimentele anti-aging.
Vitamina E joaca un important rol si in corecta functionare a sistemului imunitar, sporindu-i acestuia eficienta in fata virusurilor sau bacteriilor. De asemenea, vitamina E are un efect vasodilatator, contribuind astfel la mentinerea sanatatii vaselor de sange. Datorita acestui efect, va lupta impotriva formarii cheagurilor de sange, protejandu-te astfel de boli coronariene.
Tot vitamina E ajuta si celulele sa comunice intre ele. Astfel, sprijina indeplinirea a numeroase procese vitale, principalele ei functii fiind:
Deficienta de vitamina E este foarte rar intalnita in cazul persoanelor sanatoase. Astfel, carenta de vitamina E este asociata de cele mai multe ori cu boli in care grasimile nu sunt digerate sau absorbite corespunzator de organism. Amintim aici boala Crohn (colon inflamat), fibroza chistica sau unele afectiuni genetice.
Semnele si riscurile deficientei de vitamina E includ, potrivit medscape.com:
Persoanele care sufera de carente de vitamina E pe termen lung, risca: