Potasiu

Afiseaza: 1-13 din 13 produse

 Filtre
Potasiul este un component mineral esențial al corpului uman și este cationul principal care se regăseste în lichidul intracelular al tuturor celulelor. Potasiul este al treilea cel mai abundent mineral din organism si pe langa reglarea nivelului lichidelor din organism, joaca un rol important in medierea trimiterii semnalelor nervoase și reglarea contracțiilor musculare. Deoarece potasiul este un electrolit esențial, obținut de obicei prin dieta noastră, orice afecțiune în care un pacient nu poate să-și mențină aportul alimentar este o indicație pentru suplimentarea cu potasiu. Dar aceasta trebuie sa se faca cu grija, pentru ca, in cazul potasiului, mai mult decat e nevoie nu inseamna, mai bine. Ci poate reprezenta chiar un pericol pentru starea de sanatate.
 
 

Rolul potasiului în organism 

O dietă bogată în potasiu te poate ajuta la menținerea unui echilibru bun al lichidelor;

Menținerea unui echilibru bun de lichide este importantă pentru o sănătate optimă. Echilibrul slab al lichidelor poate duce la deshidratare, care la rândul său afectează inima și rinichii.


Potasiul este important pentru sistemul nervos

Sistemul nervos transmite mesaje între creier și corp. Potasiul joacă un rol esențial în activarea impulsurilor nervoase în întregul sistem nervos. Impulsurile nervoase ajută la reglarea contracțiilor musculare, a bătăilor inimii, a reflexelor și a multor alte procese.

O scădere a nivelului de potasiu din sânge poate afecta capacitatea organismului de a genera un impuls nervos.
 

Nivelurile de potasiu au un efect semnificativ asupra contracțiilor musculare

Sistemul nervos ajută la reglarea contracțiilor musculare. Nivelurile alterate de potasiu din sânge pot afecta semnalele nervoase din sistemul nervos, slăbind contracțiile musculare.

Când nivelurile de potasiu din sânge sunt prea mari acest lucru îi poate slăbi contracțiile și poate produce bătăi anormale ale inimii. De asemenea, nivelurile scăzute de potasiu din sânge pot modifica și bătăile inimii.

 

Când inima nu bate corespunzător, nu poate pompa în mod eficient sângele către creier, organe și mușchi. În unele cazuri, aritmia cardiacă sau bătăile neregulate ale inimii pot fi fatale și pot duce la moarte subită. 
 

Beneficii pentru sănătate ale potasiului

Consumul unei diete bogate în potasiu este legat de multe beneficii impresionante pentru sănătate.
 

Poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale

O dietă bogată în potasiu poate reduce tensiunea arterială, ajutând organismul să elimine excesul de sodiu.

Într-un studiu1 care a inclus 1.285 de participanți cu vârsta cuprinsă între 25 și 64 de ani, oamenii de știință au descoperit că persoanelor care au consumat cel mai mult potasiu le-a scăzut tensiunea arterială, în comparație cu persoanele care au mâncat cel mai puțin.

Cei care au consumat cel mai mult au avut tensiunea arterială sistolică mai mică cu 6 mmHg și tensiunea arterială diastolică cu 4 mmHg mai mică, în medie.
 

Poate ajuta la protejarea împotriva accidentelor vasculare cerebrale

Un accident vascular cerebral apare atunci când există o lipsă de flux de sânge către creier.

O meta-analiză2 a 11 studii cu 247.510 de participanți a constatat că persoanele care au consumat cel mai mult potasiu aveau un risc cu 21% mai mic de accident vascular cerebral. De

asemenea, cercetătorii au descoperit că o dietă bogată în potasiu a fost legată de un risc redus de boli de inimă.

 

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!