Potasiu

Afiseaza: 1-14 din 14 produse

 Filtre
Potasiul este un component mineral esen╚Ťial al corpului uman ╚Öi este cationul principal care se reg─âseste în lichidul intracelular al tuturor celulelor. Potasiul este al treilea cel mai abundent mineral din organism si pe langa reglarea nivelului lichidelor din organism, joaca un rol important in medierea trimiterii semnalelor nervoase ╚Öi reglarea contrac╚Ťiilor musculare. Deoarece potasiul este un electrolit esen╚Ťial, ob╚Ťinut de obicei prin dieta noastr─â, orice afec╚Ťiune în care un pacient nu poate s─â-╚Öi men╚Ťin─â aportul alimentar este o indica╚Ťie pentru suplimentarea cu potasiu. Dar aceasta trebuie sa se faca cu grija, pentru ca, in cazul potasiului, mai mult decat e nevoie nu inseamna, mai bine. Ci poate reprezenta chiar un pericol pentru starea de sanatate.
 
 

Rolul potasiului în organism 

O diet─â bogat─â în potasiu te poate ajuta la men╚Ťinerea unui echilibru bun al lichidelor;

Men╚Ťinerea unui echilibru bun de lichide este important─â pentru o s─ân─âtate optim─â. Echilibrul slab al lichidelor poate duce la deshidratare, care la rândul s─âu afecteaz─â inima ╚Öi rinichii.


Potasiul este important pentru sistemul nervos

Sistemul nervos transmite mesaje între creier ╚Öi corp. Potasiul joac─â un rol esen╚Ťial în activarea impulsurilor nervoase în întregul sistem nervos. Impulsurile nervoase ajut─â la reglarea contrac╚Ťiilor musculare, a b─ât─âilor inimii, a reflexelor ╚Öi a multor alte procese.

O sc─âdere a nivelului de potasiu din sânge poate afecta capacitatea organismului de a genera un impuls nervos.
 

Nivelurile de potasiu au un efect semnificativ asupra contrac╚Ťiilor musculare

Sistemul nervos ajut─â la reglarea contrac╚Ťiilor musculare. Nivelurile alterate de potasiu din sânge pot afecta semnalele nervoase din sistemul nervos, sl─âbind contrac╚Ťiile musculare.

Când nivelurile de potasiu din sânge sunt prea mari acest lucru îi poate sl─âbi contrac╚Ťiile ╚Öi poate produce b─ât─âi anormale ale inimii. De asemenea, nivelurile sc─âzute de potasiu din sânge pot modifica ╚Öi b─ât─âile inimii.

 

Când inima nu bate corespunz─âtor, nu poate pompa în mod eficient sângele c─âtre creier, organe ╚Öi mu╚Öchi. În unele cazuri, aritmia cardiac─â sau b─ât─âile neregulate ale inimii pot fi fatale ╚Öi pot duce la moarte subit─â. 
 

Beneficii pentru s─ân─âtate ale potasiului

Consumul unei diete bogate în potasiu este legat de multe beneficii impresionante pentru s─ân─âtate.
 

Poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale

O diet─â bogat─â în potasiu poate reduce tensiunea arterial─â, ajutând organismul s─â elimine excesul de sodiu.

Într-un studiu1 care a inclus 1.285 de participan╚Ťi cu vârsta cuprins─â între 25 ╚Öi 64 de ani, oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â au descoperit c─â persoanelor care au consumat cel mai mult potasiu le-a sc─âzut tensiunea arterial─â, în compara╚Ťie cu persoanele care au mâncat cel mai pu╚Ťin.

Cei care au consumat cel mai mult au avut tensiunea arterial─â sistolic─â mai mic─â cu 6 mmHg ╚Öi tensiunea arterial─â diastolic─â cu 4 mmHg mai mic─â, în medie.
 

Poate ajuta la protejarea împotriva accidentelor vasculare cerebrale

Un accident vascular cerebral apare atunci când exist─â o lips─â de flux de sânge c─âtre creier.

O meta-analiz─â2 a 11 studii cu 247.510 de participan╚Ťi a constatat c─â persoanele care au consumat cel mai mult potasiu aveau un risc cu 21% mai mic de accident vascular cerebral. De

asemenea, cercet─âtorii au descoperit c─â o diet─â bogat─â în potasiu a fost legat─â de un risc redus de boli de inim─â.

 

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!