Afiseaza: 1-8 din 8 produse
FiltreO dietă bogată în potasiu te poate ajuta la menÈ›inerea unui echilibru bun al lichidelor;
MenÈ›inerea unui echilibru bun de lichide este importantă pentru o sănătate optimă. Echilibrul slab al lichidelor poate duce la deshidratare, care la rândul său afectează inima È™i rinichii.
Sistemul nervos transmite mesaje între creier È™i corp. Potasiul joacă un rol esenÈ›ial în activarea impulsurilor nervoase în întregul sistem nervos. Impulsurile nervoase ajută la reglarea contracÈ›iilor musculare, a bătăilor inimii, a reflexelor È™i a multor alte procese.
O scădere a nivelului de potasiu din sânge poate afecta capacitatea organismului de a genera un impuls nervos.
Sistemul nervos ajută la reglarea contracÈ›iilor musculare. Nivelurile alterate de potasiu din sânge pot afecta semnalele nervoase din sistemul nervos, slăbind contracÈ›iile musculare.
Când nivelurile de potasiu din sânge sunt prea mari acest lucru îi poate slăbi contracÈ›iile È™i poate produce bătăi anormale ale inimii. De asemenea, nivelurile scăzute de potasiu din sânge pot modifica È™i bătăile inimii.
Când inima nu bate corespunzător, nu poate pompa în mod eficient sângele către creier, organe È™i muÈ™chi. În unele cazuri, aritmia cardiacă sau bătăile neregulate ale inimii pot fi fatale È™i pot duce la moarte subită.
Consumul unei diete bogate în potasiu este legat de multe beneficii impresionante pentru sănătate.
O dietă bogată în potasiu poate reduce tensiunea arterială, ajutând organismul să elimine excesul de sodiu.
Într-un studiu1 care a inclus 1.285 de participanÈ›i cu vârsta cuprinsă între 25 È™i 64 de ani, oamenii de È™tiință au descoperit că persoanelor care au consumat cel mai mult potasiu le-a scăzut tensiunea arterială, în comparaÈ›ie cu persoanele care au mâncat cel mai puÈ›in.
Cei care au consumat cel mai mult au avut tensiunea arterială sistolică mai mică cu 6 mmHg È™i tensiunea arterială diastolică cu 4 mmHg mai mică, în medie.
Un accident vascular cerebral apare atunci când există o lipsă de flux de sânge către creier.
O meta-analiză2 a 11 studii cu 247.510 de participanți a constatat că persoanele care au consumat cel mai mult potasiu aveau un risc cu 21% mai mic de accident vascular cerebral. De
asemenea, cercetătorii au descoperit că o dietă bogată în potasiu a fost legată de un risc redus de boli de inimă.