Afiseaza: 1-44 din 44 produse
FiltreLactobacillus este un gen de bacterii anaerobe, gram-pozitive, care nu formeaza spori. Lactobacilii metabolizeaza carbohidratii pentru a produce acid lactic, fiind cel mai mare gen din grupul bacteriilor producatoare de acid lactic (LAB).
Speciile de Lactobacillus pot fi impartite in trei grupuri in functie de metabolismul lor.
Lactobacilii colonizeaza mai multe zone ale corpului uman, in special tractul digestiv, inclusiv cavitatea bucala si tractul genital feminin. La nivelul tractului digestiv , au rol in digestia anumitor substraturi alimentare, precum si protectie impotriva agentilor patogeni. Speciile de Lactobacillus poseda calitati care sunt de dorit din punct de vedere comercial, atat in industria suplimentelor pentru sanatate, cat si ca instrumente in sectorul tehnologiei alimentare. Principalele utilizari ale Lactobacililor sunt reprezentate de fabricare a produselor lactate fermentate, carne sau legume si produse din aluat si sunt, de asemenea, utilizate pe scara larga ca probiotice.
Copiii cu diaree rotavirala care sunt tratati cu Lactobacillus par sa treaca peste diaree intr-un timp mai scurt. Dozele mai mari de lactobacil sunt mai eficiente decat cele mai mici. Trebuie utilizate cel putin 10 miliarde de unitati care formeaza colonii in primele 48 de ore.
Administrarea de Lactobacillus paracasei poate imbunatati calitatea vietii la persoanele cu alergii care nu raspund la medicatia antialergica. De asemenea, administrarea de Lactobacillus johnsonii pe termen lung pare sa amelioreze simptomele de mancarime oculare la copiii cu alergii care persista pe tot parcursul anului.
Cercetarile sugereaza ca administrarea de produse probiotice care contin numai tulpini de Lactobacillus reduce riscul de diaree cauzata de antibiotice.
Majoritatea cercetarilor sugereaza ca produsele cu Lactobacillus sunt benefice pentru ameliorarea eczemei. Lactobacillus GG pare sa reduca simptomele eczemei la sugarii care sunt alergici la laptele de vaca. Lactobacillus sakei, Lactobacillus plantarum si o combinatie de Lactobacillus rhamnosus si Lactobacillus reuteri liofilizat par sa reduca, de asemenea, simptomele cauzate de eczema la copiii cu varste cuprinse intre 1 si 13 ani.
Cercetarile clinice arata ca anumite tulpini de Lactobacillus ar putea ajuta la tratarea vaginozei bacteriene atunci cand sunt administrate intravaginal.
Administrarea unei tulpini specifice de Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus GG sugarilor si copiilor cu varsta cuprinsa intre 1 si 36 de luni atunci cand sunt internati in spital pare sa reduca riscul de a dezvolta diaree.
Cercetarile sugereaza ca administrarea de Lactobacillus poate ajuta la tratarea ulcerelor stomacale cauzate de H. pylori atunci cand se administreaza impreuna cu terapie tripla.
Consumul de iaurt sau administrarea de capsule care contin tulpina de Lactobacillus L. reuteri NCIMB 30242 pare sa reduca colesterolul LDL cu aproximativ 9% pana la 12% la adultii cu colesterol ridicat. De asemenea, administrarea de Lactobacillus plantarum pare sa reduca nivelul colesterolului total cu 14% la adultii cu colesterol ridicat.
Administrarea unui produs specific cu Lactobacillus reuteri reduc timpul zilnic de plans la sugarii care sunt alaptati.
Cercetarile arata ca Lactobacillus acidophilus poate imbunatati simptomele IBS, cum ar fi balonarea si durerile de stomac.
Cercetarile sugereaza ca administrarea de Lactobacillus brevis din prima zi de tratament cu radiatii/chimioterapie pana la o saptamana dupa reduce numarul de pacienti care dezvolta rani bucale severe.
Copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 6 ani care frecventeaza gradinitele par sa sufere infectii pulmonare mai putine si mai putin grave atunci cand li se administreaza lapte care contine Lactobacillus GG sau un produs combinat specific care contine atat Lactobacillus acidophilus, cat si Bifidobacterium .
Cercetarile arata ca administrarea unei anumite tulpini de Lactobacillus casei timp de 8 saptamani reduce sensibilitatea si edemul articulatiilor la femeile cu poliartrita reumatoida.
Diareea calatorului este cauzata de bacterii, virusuri sau paraziti la care calatorul nu a fost expus inainte. Administrarea de Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus GG pare sa ajute la prevenirea diareei calatorului.
Unele cercetari sugereaza ca administrarea unui anumit produs combinat care contine Lactobacillus, Bifidobacterium si Streptococcus ar putea imbunatati simptomele la persoanele cu colita ulceroasa. Tratamentul continuu timp de un an pare sa ajute majoritatea pacientilor. Administrarea unui alt produs specific care contine Lactobacillus plantarum 299v pare sa amelioreze, de asemenea, simptomele.
Lactobacililor li s-a acordat statutul de ,,general recunoscuti ca siguri" (GRAS) conform U.S. Food and Drug Administration (USFDA) si statutul de ,,prezumtie calificata de siguranta" (QPS) de la Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA), certificand astfel siguranta lor.