🚚 | TRANSPORT NATIONAL DE LA 9.9 RON*

SISTEM DIGESTIV

Afiseaza: 1-48 din 139 produse

 Filtre

Auzim frecvent cat de important este sa pastram sanatatea sistemului gastrointestinal si, evident, a intregului organism. Studiile cercetatorilor arata ca intestinele au posibilitatea sa proceseze tone de alimente si bautaturi de-a lungul vietii, asadar depunerea grasimilor asupra microbiomului poate genera afectiuni extem de neplacute si grave, precum si o suita de boli digestive. O buna igiena a sistemului digestiv poate, de asemenea, sa contribuie la o imunitate crescuta. 

 



 

Sistemul digestiv este reprezentat de ansamblul de organe ce indeplinesc functiile de digestie si absorbtie a elementelor ingerate. De asemenea se ocupa si de eliminarea reziduurilor neasimilabile. Acest sistem este format din tubul digestiv, compus dintr-o serie de organe si glande anexe, prezente la diferite etaje ale tractului digestiv. 
 
Tubul digestiv masoara in jur de 9 metri lungime, si se intinde de la cavitatea bucala pana la anus. Constituie traiectul alimentelor ingerate care vor suferi transformarile necesare pentru a prepara hrana pentru celulele corpului, cu ajutorul mijloacelor digestive chimice si fizice. 
 
Primul segment al tubului digestiv este cavitatea bucala ce cuprinde limba si dintii. Astfel, putem distinge gustul, textura si temperatura alimentelor si le putem mastica. Dentitia formeaza, impreuna cu digestia chimica realizata de saliva, bolul alimentar. Aceasta coboara prin faringe catre esofag, care masoara aproximativ 25 de centimetri si strabate gatul, incepand de la cartilajul cricoid, trecand prin torace si o portiune mica din abdomen, pana la orificiul cardia, unde se conecteaza cu stomacul. 
 
Stomacul este un organ cavitar, gasindu-se in loja gastrica in abdomen. El reprezinta cel mai dilatat segement al tubului digestiv si este responsabil cu transformarea bolului alimentar in chim gastric, care va fi stocat pana in momentul in care va putea fi evacuat in intestinul subtire. La nivelul intestinului subtire, care este cel mai lung segment al tractului intestinal, chimul gastric va fi transformat in chil intestinal, fiind absorbiti astfel aproape 90% din nutrientii pe care organismul ii va primi in urma digestiei. Intestinul subtire este la randul sau format din duoden, jeujen si ileon. 
 
Ultimul segment al tubului digestiv este reprezentat de intestinul gros sau colon, cuprins intre valvula ileo-cecala si anus. Aici sunt preluati si ultimii nutrienti care au ramas neabsorbiti din chilul intestinal, care este transformat si eliminat ulterior sub forma de materii fecale. 

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!