Strontiu

Afiseaza: 1-2 din 2 produse

 Filtre

Osteoporoza este o boală osoasă responsabilă de 35.000 de cazuri de fracturi de șold pe an, conform studiilor. Există mai multe opțiuni pentru tratamentul acestei afecțiuni și al complicațiilor sale. Vreți să știți dacă suplimentele de stronțiu ajută la combaterea osteoporozei?
 

Pierderea masei osoase și deteriorarea structurii osoase interne sunt semnele distinctive ale bolii. Stronțiul este un oligoelement natural care poate fi stocat până la 99% în oase. De-a lungul anilor, acest mineral a fost folosit pentru a trata osteoporoza, dinții sensibili, durerile osoase și chiar cancerul de prostată.

 

Ce este stronțiul?

 

Stronțiul este un metal moale găsit în natură sub formă de sulfat și carbonat. Acest element are caracteristici similare calciului și magneziului, așadar este capabil să se lege de țesuturile corpului uman. Poate ocupa poziția calciului în oase, încurajând dezvoltarea și creșterea.


 

Beneficiile citratului de stronțiu în osteoporoză

 

Citratului de stronțiu este un medicament studiat recent și utilizat în tratamentul osteoporozei. Această substanță are un mecanism dublu de acțiune, deoarece este capabilă să inhibe distrugerea osului, stimulând în același timp formarea de țesut nou.
 

Cercetările afirmă că citratul de stronțiu crește sinteza de colagen în os și favorizează diferențierea precursorilor osteoblastici responsabili de mineralizare. Prezintă mari beneficii în prevenirea fracturilor și în creșterea densității osoase la persoanele cu osteoporoză.


Studiul SOTI (intervenția terapeutică pentru osteoporoza spinală) a analizat efectul stronțiului în prevenirea fracturilor vertebrale. Au fost evaluate 1.649 de femei aflate la postmenopauză cu cel puțin o fractură vertebrală, tratate cu 2 grame de stronțiu pe zi, timp de 3 ani. Rezultatul final a fost o reducere cu până la 40% a riscului de noi fracturi, cu o reducere precoce de 52% pe an.
 

Pe de altă parte, studiul TROPOS (tratamentul osteoporozei periferice), realizat pe 5.091 de femei aflate în postmenopauză din Europa și Australia, a arătat că utilizarea a 2 grame de stronțiu pe zi a îmbunătățit semnificativ densitatea osoasă și a redus riscul de fracturi cu până la 36%.
 

În prezent, unii cercetători recomandă o doză de 500 miligrame până la 1 gram pe zi pentru a preveni osteoporoza și o doză de 2 grame pentru a trata osteoporoza existentă. 


 

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!