Tocotrienoli

Afiseaza: 1-9 din 9 produse

 Filtre

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de tocotrienol


Tocotrienolii sunt compuși chimici care fac parte din familia vitaminei E. Această vitamină este un micronutrient necesar pentru buna funcționare a organismului, în special pentru menținerea integrității funcțiilor creierului. 


La fel ca în cazul celorlalți compuși chimici ai vitaminei E, și anume tocoferolii, există patru tipuri de tocotrienoli ce se regăsesc în natură. Aceștia se împart în tocotrienoli alfa, beta, gamma și delta.
 

Tocotrienolii se regăsesc în mod natural în uleiurile tărâțelor de orez, în fructele de palmier, orz și germeni de grâu. În comparație, tocoferolii se formează, în cea mai mare parte, în uleiuri vegetale, cum ar fi cel de măsline, floarea soarelui, șofran, precum și în cerealele integrale și legumele frunzoase. 
 

Aceste substanțe sunt, de asemenea, disponibile sub formă de suplimente alimentare, fie capsule moi sau tablete. Deși tocotrienolii sunt asemănători, din punct de vedere al structurii, cu tocoferolii, există anumite diferențe în ceea ce privește proprietățile lor.
 

Majoritatea suplimentelor pe bază de vitamina E conțin tocoferoli, și nu tocotrienoli. Cu toate acestea, cercetările sugerează că tocotrienolul este o formă mai potentă de vitamina E față de tocoferol. Totodată, oamenii de știință sunt de părere că tocotrienolul deține numeroase beneficii pentru sănătate, unele mai puternice față de cele ale tocoferolului, printre care se numără promovarea sănătății creierului și buna funcționare a acestuia, proprietățile anticancerigene și cele de scădere a nivelului de colesterol în sânge.  


 

Beneficiile pentru sănătate ale tocotrienolului


Cercetări recente sugerează că tocotrienolul conține antioxidanți puternici care pot combate inflamația în corp. Acest efect antiinflamator poate avea mai multe beneficii pentru sănătate, printre care se numără și:

 

  • 1. Protejarea celulelor creierului

Anumite cercetări indică faptul că tocotrienolul are efecte neuroprotectoare și poate juca un rol important în combaterea bolii Parkinson. 

 

  • 2. Scăderea riscului de cancer

Se consideră, în baza mai multor cercetări, că tocotrienolul poate reduce riscul de cancer prin prevenirea daunelor aduse de radicalii liberi. Oamenii de știință sugerează că tocotrienolul poate lupta împotriva mai multor tipuri de cancer, inclusiv cancerul de colon, prostată, plămâni, stomac, piele și ficat. 

 

  • 3. Promovarea sănătății sistemului cardiovascular

Tocotrienolul poate preveni inflamația care dăunează inimii și reduce nivelul de colesterol în sânge. 

 

  • 4. Stimularea sistemului imunitar

Cercetări pe animale sugerează o posibilă legătură între tocotrienol și o funcție îmbunătățită a sistemului imunitar. 

 

  • 5. Încetinirea procesului de îmbătrânire

Potrivit unui studiu1 din 2007, utilizarea unei creme hidratante infuzată cu tocotrienoli poate contribui la estomparea ridurilor și a liniilor fine și crește, în mod semnificativ, nivelul de hidratare a pielii. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe studii pentru a confirma legătura dintre tocotrienol și acțiunea antirid. 

 

  • 6. Prevenirea căderii părului

Cercetătorii susțin că există o legătură între suplimentarea cu tocotrienol și împiedicarea căderii părului în exces. 

În ansamblu, cercetările demarate în prezent asupra tocotrienolului par să fie promițătoare, dar este nevoie de studii clinice ample pentru a putea înțelege pe deplin potențialele beneficii pentru sănătate ale acestei forme de vitamina E. 

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!