Tocotrienoli

Afiseaza: 1-9 din 9 produse

 Filtre

Beneficiile pentru s─ân─âtate ale consumului de tocotrienol


Tocotrienolii sunt compu╚Öi chimici care fac parte din familia vitaminei E. Aceast─â vitamin─â este un micronutrient necesar pentru buna func╚Ťionare a organismului, în special pentru men╚Ťinerea integrit─â╚Ťii func╚Ťiilor creierului. 


La fel ca în cazul celorlal╚Ťi compu╚Öi chimici ai vitaminei E, ╚Öi anume tocoferolii, exist─â patru tipuri de tocotrienoli ce se reg─âsesc în natur─â. Ace╚Ötia se împart în tocotrienoli alfa, beta, gamma ╚Öi delta.
 

Tocotrienolii se reg─âsesc în mod natural în uleiurile t─ârâ╚Ťelor de orez, în fructele de palmier, orz ╚Öi germeni de grâu. În compara╚Ťie, tocoferolii se formeaz─â, în cea mai mare parte, în uleiuri vegetale, cum ar fi cel de m─âsline, floarea soarelui, ╚Öofran, precum ╚Öi în cerealele integrale ╚Öi legumele frunzoase. 
 

Aceste substan╚Ťe sunt, de asemenea, disponibile sub form─â de suplimente alimentare, fie capsule moi sau tablete. De╚Öi tocotrienolii sunt asem─ân─âtori, din punct de vedere al structurii, cu tocoferolii, exist─â anumite diferen╚Ťe în ceea ce prive╚Öte propriet─â╚Ťile lor.
 

Majoritatea suplimentelor pe baz─â de vitamina E con╚Ťin tocoferoli, ╚Öi nu tocotrienoli. Cu toate acestea, cercet─ârile sugereaz─â c─â tocotrienolul este o form─â mai potent─â de vitamina E fa╚Ť─â de tocoferol. Totodat─â, oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â sunt de p─ârere c─â tocotrienolul de╚Ťine numeroase beneficii pentru s─ân─âtate, unele mai puternice fa╚Ť─â de cele ale tocoferolului, printre care se num─âr─â promovarea s─ân─ât─â╚Ťii creierului ╚Öi buna func╚Ťionare a acestuia, propriet─â╚Ťile anticancerigene ╚Öi cele de sc─âdere a nivelului de colesterol în sânge.  


 

Beneficiile pentru s─ân─âtate ale tocotrienolului


Cercet─âri recente sugereaz─â c─â tocotrienolul con╚Ťine antioxidan╚Ťi puternici care pot combate inflama╚Ťia în corp. Acest efect antiinflamator poate avea mai multe beneficii pentru s─ân─âtate, printre care se num─âr─â ╚Öi:

 

  • 1. Protejarea celulelor creierului

Anumite cercet─âri indic─â faptul c─â tocotrienolul are efecte neuroprotectoare ╚Öi poate juca un rol important în combaterea bolii Parkinson. 

 

  • 2. Sc─âderea riscului de cancer

Se consider─â, în baza mai multor cercet─âri, c─â tocotrienolul poate reduce riscul de cancer prin prevenirea daunelor aduse de radicalii liberi. Oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â sugereaz─â c─â tocotrienolul poate lupta împotriva mai multor tipuri de cancer, inclusiv cancerul de colon, prostat─â, pl─âmâni, stomac, piele ╚Öi ficat. 

 

  • 3. Promovarea s─ân─ât─â╚Ťii sistemului cardiovascular

Tocotrienolul poate preveni inflama╚Ťia care d─âuneaz─â inimii ╚Öi reduce nivelul de colesterol în sânge. 

 

  • 4. Stimularea sistemului imunitar

Cercet─âri pe animale sugereaz─â o posibil─â leg─âtur─â între tocotrienol ╚Öi o func╚Ťie îmbun─ât─â╚Ťit─â a sistemului imunitar. 

 

  • 5. Încetinirea procesului de îmb─âtrânire

Potrivit unui studiu1 din 2007, utilizarea unei creme hidratante infuzat─â cu tocotrienoli poate contribui la estomparea ridurilor ╚Öi a liniilor fine ╚Öi cre╚Öte, în mod semnificativ, nivelul de hidratare a pielii. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe studii pentru a confirma leg─âtura dintre tocotrienol ╚Öi ac╚Ťiunea antirid. 

 

  • 6. Prevenirea c─âderii p─ârului

Cercet─âtorii sus╚Ťin c─â exist─â o leg─âtur─â între suplimentarea cu tocotrienol ╚Öi împiedicarea c─âderii p─ârului în exces. 

În ansamblu, cercet─ârile demarate în prezent asupra tocotrienolului par s─â fie promi╚Ť─âtoare, dar este nevoie de studii clinice ample pentru a putea în╚Ťelege pe deplin poten╚Ťialele beneficii pentru s─ân─âtate ale acestei forme de vitamina E. 

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!