Citicolina

Afiseaza: 1-2 din 2 produse

 Filtre

Citicolina a fost folosita initial, in Japonia si Europa, ca medicament eliberat pe baza de reteta pentru a ajuta la imbunatatirea memoriei, a gandirii si a functiei creierului in cazul persoanelor care au suferit accidente vasculare cerebrale. In timp, ea si-a demonstrat eficienta in prevenirea declinului cognitiv cauzat de varsta sau de afectiuni degenerative, precum boala Alzheimer. Totodata, studiile de specialitate au scos la iveala faptul ca aceasta substanta este benefica in tratarea unor tulburari neurodegenerative care progreseaza lent, cum ar fi glaucomul. Datorita beneficiilor sale, specialistii au folosit citicolina pentru a dezvolta diferite formule de suplimente alimentare cu o arie larga de utilizare. Desi cei mai multi dintre noi asociem aceasta substanta cu imbunatatirea performantei mentale, in realitate ea face mai mult decat atat. Pe langa faptul ca are un rol vital in functionarea celulelor nervoase, aceasta este responsabila si de transmiterea catre creier a semnalelor vizuale si de alte aspecte vitale pentru functionarea optima a organismului.

 

Citicolina, cunoscuta si sub numele de CDP – Colina au Citidina 5-difosfocolina, se regaseste, in mod natural, la nivel celular, si are un rol esential in activitatea nervoasa. Odata cu inaintarea in varsta, cantitatea de CDP-colina scade, proces care poate cauza degradarea functiilor cognitive. Din pacate, citicolina se gaseste in foarte putine alimente, in principal ficat si creier, produse care, de obicei, nu fac parte din alimentatia de zi cu zi. Daca doriti sa va bucurati de beneficiile terapeutice ale citicolinei, nu va puteti baza pe hrana pentru a obtine o productie mai mare decat cea realizata, in mod natural, in organismul dumneavoastra. Prin urmare, va trebui sa va indreptati atentia catre suplimentele alimentare.

 

Citicolina - cum actioneaza?

Citicolina este o mononucleotida compusa din riboza, citozina, pirofosfat si colina. Considerata un compus endogen, aceasta este un intermediar esential in sinteza fosfolipidelor structurale ale membranei celulare si in viteza de sinteza a fosfatidilcolinei. Pentru a evita confuziile legate de aceasta substanta, oamenii de stiinta au decis sa o numeasca citicolina atunci cand este administrata ca tratament si CDP-colina atunci când este produsa in organism.

Organismul descompune citicolina in colina si citidina, compusi care joaca un rol important in activitatea functiei cerebrale. Mai exact, citidina este folosita in productia de uridine (substante nucleotidice cu proprietati neurologice, utilizate pentru cresterea sintezei membranelor celulare), iar colina este folosita pentru a produce acetilcolina (neurotransmitator asociat cu memoria si invatarea). In urma injectarii sau a ingestiei cu citicolina, are loc un proces de hidroliza rapida si defosforilare. Astfel, sunt produse citina si colina, substante care intra in creier in mod separat. Ele sunt utilizate pentru a resintetiza CDP-colina in interiorul celulelor creierului.

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!