Afiseaza: 1-12 din 12 produse
FiltreKelp-ul este o alga marina bruna care face parte din familia Laminaria. Aceste alge se gasesc in oceane la o adancime destul de mica (între 5 şi 40 de metri), tocmai pentru ca lumina soarelui sa ajunge la ele, la o temperatura intre 5 si 20 de grade Celsius. In general, acestea formeaza paduri subacvatice si au un ritm rapid de crestere (intre 10 si 60 de centimetri pe zi).
Extractul de Kelp este foarte bogat in vitamine, minerale, antioxidanti si enzime, fiind recunoscut pentru concentratia ridicata de iod pe care o contine.
Beneficiile consumului de Kelp
Ajuta la reglarea glandei tiroide datorita nivelului de iod continut, mineral care joaca un rol important in reglarea hormonilor tiroidieni si prin urmare a metabolismul si nivelul de energie.
Rolul iodului in mentinerea starii de sanatate
Tiroida este o glanda micuta din zona gatului ce secreta hormonul tiroidean, hormon care controleaza viteza ratei metabolice. Pentru producerea hormonilor tiroidieni tiroida are nevoie de iod, element continut in forma sa ideala in Kelp. Iodul nu este stocat in organism la fel ca si fierul, acesta fiind eliminat si de aceea e nevoie sa il obtinem din dieta zilnica.
Tiroida influenteaza toate functiile corpului: starea de sanatate a nervilor, formarea oaselor, buna functionare a sistemului reproducator, conditia minerala a pielii, parului, unghiilor si dintilor, vorbirea si starea noastra mentala.
La cel mai mic deficit de iod apare o conditie numita hipotiroida care conduce la oboseala, inertie si la acumularea de kilogramelor in plus.
Sursa excelenta de vitamine si minerale: Kelp-ul contine 46 de minerale, 16 amino-acizi si 11 vitamine diferite. Mineralele predominante sunt iodul, sarea, fierul, potasiul, fosforul si calciul. Vitaminele principale sunt vitamina A si niacina (vitamina B3).