Rutin (Vitamina P)

Afiseaza: 1-6 din 6 produse

 Filtre

Ai caren╚Ť─â de vitamina P (rutinul)?

 

Termenul de vitamin─â este folosit pentru a descrie un anumit compus organic de care organismul are nevoie, dar pe care nu îl poate produce singur. În principal, vitaminele servesc drept catalizatori pentru anumite reac┼úii din corpul nostru. Dac─â ace┼čti catalizatori lipsesc, cum este în cazul caren┼úelor vitaminice, func┼úiile normale ale organismului nu mai func┼úioneaz─â corect ┼či astfel apare riscul crescut de dezvoltare a bolilor.
 

Vitamina P face parte din grupa bioflavonoidelor. Flavonoidele sunt substan┼úe care determin─â culoarea galben─â sau portocalie a citricelor. Se mai nume┼čte ┼či factor de permeabilitate capilar─â („P" provine de la „permeabilitate"). Rolul de baz─â al bioflavonoidelor este acela de a m─âri rezisten┼úa vaselor capilare, a regla absorb┼úia la acel nivel. Contribuie al─âturi de vitamina C la men┼úinerea st─ârii de s─ân─âtate a ┼úesutului conjunctiv.

Vitamina P sau bioflavonoidele reprezint─â un complex de substan┼úe precum: quercetin─â, rutin─â, miricetin─â, apigenin─â, hesperidin─â, luteolin─â ┼či altele. S-au descoperit nu mai pu┼úin de 4000 de flavonoide, iar fiecare dintre ele are diverse efecte asupra s─ân─ât─â┼úii. Vitamina P a fost descoperit─â în anul 1936, de c─âtre Albert Szent-Gyorgyi, câ┼čtig─âtor al Premiului Nobel pentru descoperirile sale în leg─âtur─â cu vitamina C ┼či oxidarea biologic─â, iar asocierea celor dou─â nu este întâmpl─âtoare. Studii au ar─âtat c─â flavonoidele au o rela╚Ťie sinergic─â cu vitamina C în ac┼úiunea antioxidant─â. Vitamina P hidrosolubil─â ac┼úioneaz─â concomitent ┼či strâns legat de vitamina C, asigurându-i acesteia o perfect─â absorb┼úie ┼či utilizare ┼či împiedicându-i distrugerea prin oxidare.


 

Substan╚Ťe flavonoide

 

Flavonoidele reprezint─â o clas─â de substan╚Ťe fenolice care confer─â culoarea caracteristic─â la numeroase specii de flori ┼či fructe. În mod frecvent, ace┼čti pigmen╚Ťi se g─âsesc în plante sub form─â glicozidic─â, în care una sau mai multe grup─âri hidroxilice ale fenolilor sunt combinate cu glucide reduc─âtoare. Flavonoidele particip─â la procese de oxido-reducere cu rol de vitamina P. Pratt (1992) a constatat c─â flavonoidele (flavonele, flavonolii, izoflavonele, ┼či flavanonele) sunt cele mai importante substan╚Ťe antioxidante.


 

Rutin Rol fiziologic

 

Vitamina P are un rol substan┼úial în prevenirea hemoragiilor, contribuind la reducerea apari┼úiei echimozelor ┼či a sânger─ârii gingivale.

Are efect antiinflamator ┼či intervine în procesele energetice ale ┼úesuturilor ┼či în men┼úinerea permeabilit─â┼úii vaselor capilare. În tandem cu vitamina C, vitamina P are un puternic efect antiinfec┼úios, reu┼čind s─â m─âreasc─â rezisten┼úa organismului la infec┼úii. Aceast─â combina┼úie poate fi folosit─â preventiv ┼či împotriva gripei.

Vitamina P protejeaz─â organismul de efectele secundare ale razelor X, influen┼úeaz─â într-un mod pozitiv cre┼čterea cantit─â┼úii de calciu din sânge ┼či ajut─â în tratamentul ame┼úelilor cauzate de afec┼úiunile urechii interne.

 • îmbun─ât─â╚Ťe╚Öte sistemul circulator
 • m─âre╚Öte rezisten╚Ťa la infec╚Ťii
 • influen┼úeaz─â hematopoeza ┼či coagulabilitatea sângelui
 • favorizeaz─â absorb┼úia vitaminei C din tubul digestiv
 • favorizeaz─â ac┼úiunea metabolic─â a vitaminei C
 • men┼úine integritatea peretelui capilar, permeabilitatea ┼či elasticitatea acestuia.
 • inhib─â formarea pl─âcii de aterom ┼či apari┼úia semnelor ┼či simptomelor aterosclerozei;
 • scade colesterolemia;
 • scade tensiunea arterial─â
 • este hepatoprotectoare;
 • stimuleaz─â eliminarea bilei din colecist în duoden;
 • este antiinflamatoare,antispastic─â, antitumoral─â.

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!