Rutin (Vitamina P)
Status stoc
Compozitie
Certificari si Dieta
Producatori
Pret
Rating
Afiseaza: 1-6 din 6 produse
FiltreTermenul de vitamină este folosit pentru a descrie un anumit compus organic de care organismul are nevoie, dar pe care nu îl poate produce singur. În principal, vitaminele servesc drept catalizatori pentru anumite reacţii din corpul nostru. Dacă aceşti catalizatori lipsesc, cum este în cazul carenţelor vitaminice, funcţiile normale ale organismului nu mai funcţionează corect şi astfel apare riscul crescut de dezvoltare a bolilor.
Vitamina P face parte din grupa bioflavonoidelor. Flavonoidele sunt substanţe care determină culoarea galbenă sau portocalie a citricelor. Se mai numeşte şi factor de permeabilitate capilară („P" provine de la „permeabilitate"). Rolul de bază al bioflavonoidelor este acela de a mări rezistenţa vaselor capilare, a regla absorbţia la acel nivel. Contribuie alături de vitamina C la menţinerea stării de sănătate a ţesutului conjunctiv.
Vitamina P sau bioflavonoidele reprezintă un complex de substanţe precum: quercetină, rutină, miricetină, apigenină, hesperidină, luteolină şi altele. S-au descoperit nu mai puţin de 4000 de flavonoide, iar fiecare dintre ele are diverse efecte asupra sănătăţii. Vitamina P a fost descoperită în anul 1936, de către Albert Szent-Gyorgyi, câştigător al Premiului Nobel pentru descoperirile sale în legătură cu vitamina C şi oxidarea biologică, iar asocierea celor două nu este întâmplătoare. Studii au arătat că flavonoidele au o relație sinergică cu vitamina C în acţiunea antioxidantă. Vitamina P hidrosolubilă acţionează concomitent şi strâns legat de vitamina C, asigurându-i acesteia o perfectă absorbţie şi utilizare şi împiedicându-i distrugerea prin oxidare.
Flavonoidele reprezintă o clasă de substanțe fenolice care conferă culoarea caracteristică la numeroase specii de flori şi fructe. În mod frecvent, aceşti pigmenți se găsesc în plante sub formă glicozidică, în care una sau mai multe grupări hidroxilice ale fenolilor sunt combinate cu glucide reducătoare. Flavonoidele participă la procese de oxido-reducere cu rol de vitamina P. Pratt (1992) a constatat că flavonoidele (flavonele, flavonolii, izoflavonele, şi flavanonele) sunt cele mai importante substanțe antioxidante.
Vitamina P are un rol substanţial în prevenirea hemoragiilor, contribuind la reducerea apariţiei echimozelor şi a sângerării gingivale.
Are efect antiinflamator şi intervine în procesele energetice ale ţesuturilor şi în menţinerea permeabilităţii vaselor capilare. În tandem cu vitamina C, vitamina P are un puternic efect antiinfecţios, reuşind să mărească rezistenţa organismului la infecţii. Această combinaţie poate fi folosită preventiv şi împotriva gripei.
Vitamina P protejează organismul de efectele secundare ale razelor X, influenţează într-un mod pozitiv creşterea cantităţii de calciu din sânge şi ajută în tratamentul ameţelilor cauzate de afecţiunile urechii interne.
C-1000 Vitamina C Sustained Release (Eliberare Prelungita), Now Foods, 250 tablete
Oana Stamat,
Oana Stamat,
Oana Stamat,
Gabriela Dragan,
Lion's Mane Mushroom (Coama Leului Ciuperca), 500mg, Swanson, 60 capsule SW1096
Fugaciu Catalin,
Florin Vasilache,
Silviu Ion,
AVRAM,
Ultimate 16 Strain Probiotic With FOS, 3.2 Billion CFU, Swanson, 60 capsule SWA051
Gheorghe Ursu,
Florentina Scarlat,
Sunflower Lecithin 1200mg (Lecitina din Floarea Soarelui), Now Foods, 100 softgels
Inna Kobrynchuk,
Dragos Neaca,
Liliana Titeiu-Lazea,
Lia Coteanu,
Ultimele produse vizualizate
Newsletter Nu rata ofertele si promotiile noastre
Compara produse
Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.
A fost adaugat la favorite!
A fost sters din favorite!