Rutin (Vitamina P)
Status stoc
Certificari si Dieta
Producatori
Pret
Afiseaza: 1-1 din 1 produse
FiltreSelectia ta:
Cautare: "sele" ×Termenul de vitamină este folosit pentru a descrie un anumit compus organic de care organismul are nevoie, dar pe care nu îl poate produce singur. În principal, vitaminele servesc drept catalizatori pentru anumite reacÅ£ii din corpul nostru. Dacă aceÅŸti catalizatori lipsesc, cum este în cazul carenÅ£elor vitaminice, funcÅ£iile normale ale organismului nu mai funcÅ£ionează corect ÅŸi astfel apare riscul crescut de dezvoltare a bolilor.
Vitamina P face parte din grupa bioflavonoidelor. Flavonoidele sunt substanÅ£e care determină culoarea galbenă sau portocalie a citricelor. Se mai numeÅŸte ÅŸi factor de permeabilitate capilară („P" provine de la „permeabilitate"). Rolul de bază al bioflavonoidelor este acela de a mări rezistenÅ£a vaselor capilare, a regla absorbÅ£ia la acel nivel. Contribuie alături de vitamina C la menÅ£inerea stării de sănătate a Å£esutului conjunctiv.
Vitamina P sau bioflavonoidele reprezintă un complex de substanÅ£e precum: quercetină, rutină, miricetină, apigenină, hesperidină, luteolină ÅŸi altele. S-au descoperit nu mai puÅ£in de 4000 de flavonoide, iar fiecare dintre ele are diverse efecte asupra sănătăţii. Vitamina P a fost descoperită în anul 1936, de către Albert Szent-Gyorgyi, câÅŸtigător al Premiului Nobel pentru descoperirile sale în legătură cu vitamina C ÅŸi oxidarea biologică, iar asocierea celor două nu este întâmplătoare. Studii au arătat că flavonoidele au o relaÈ›ie sinergică cu vitamina C în acÅ£iunea antioxidantă. Vitamina P hidrosolubilă acÅ£ionează concomitent ÅŸi strâns legat de vitamina C, asigurându-i acesteia o perfectă absorbÅ£ie ÅŸi utilizare ÅŸi împiedicându-i distrugerea prin oxidare.
Flavonoidele reprezintă o clasă de substanÈ›e fenolice care conferă culoarea caracteristică la numeroase specii de flori ÅŸi fructe. În mod frecvent, aceÅŸti pigmenÈ›i se găsesc în plante sub formă glicozidică, în care una sau mai multe grupări hidroxilice ale fenolilor sunt combinate cu glucide reducătoare. Flavonoidele participă la procese de oxido-reducere cu rol de vitamina P. Pratt (1992) a constatat că flavonoidele (flavonele, flavonolii, izoflavonele, ÅŸi flavanonele) sunt cele mai importante substanÈ›e antioxidante.
Vitamina P are un rol substanÅ£ial în prevenirea hemoragiilor, contribuind la reducerea apariÅ£iei echimozelor ÅŸi a sângerării gingivale.
Are efect antiinflamator ÅŸi intervine în procesele energetice ale Å£esuturilor ÅŸi în menÅ£inerea permeabilităţii vaselor capilare. În tandem cu vitamina C, vitamina P are un puternic efect antiinfecÅ£ios, reuÅŸind să mărească rezistenÅ£a organismului la infecÅ£ii. Această combinaÅ£ie poate fi folosită preventiv ÅŸi împotriva gripei.
Vitamina P protejează organismul de efectele secundare ale razelor X, influenÅ£ează într-un mod pozitiv creÅŸterea cantităţii de calciu din sânge ÅŸi ajută în tratamentul ameÅ£elilor cauzate de afecÅ£iunile urechii interne.
Nedelea Simona,
Lion's Mane Mushroom (Coama Leului Ciuperca), 500mg, Swanson, 60 capsule SW1096
Tudose Bianca,
Florina Simionescu,
Ion Petrache,
Ana Iuliana Timar,
Oana Manea,
Ioan Alexandru Chiru,
Dorian Constantin,
dumitru sorin iliescu,
ANCA-LAVINIA ALEXE,
Alina Cojocaru,
Alina Cojocaru,
Zsombor Ferenczi,
Călinescu Ana maria,
Ultimele produse vizualizate
Newsletter Nu rata ofertele si promotiile noastre
Compara produse
Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.
A fost adaugat la favorite!
A fost sters din favorite!