Carnitina

Afiseaza: 1-5 din 5 produse

 Filtre

L-Carnitina, denumită și vitamina beta, este un derivat (aminoacid) care poate fi produs și în organismul nostru în țesutul muscular sau poate fi obținut prin consumul de carne (în general cea roșie este mai bogată în carnitină).

L-Carnitina joacă un rol important în metabolismul celular al grăsimilor și de aceea este de preferat să consumați acest derivat sub formă de supliment nutritiv pentru a eficientiza scăderea în greutate.

  

Ce rol are Carnitina pentru organism?

Carnitina joacă un rol important în producția de energie pentru că transport acizii grași în mitocondriile (denumite și ”uzinele energeticeale celului”) celulelor din organismul nostru. Pentru ca organismul nostru să producă Carnitina în cantități suficiente, avem nevoie de multă vitamina C.

Prima etapa în degradarea grăsimilor în celule este cea hidrolitică (cu formare de acizi grași) și are loc în citoplasmă. În această etapă se formează glicerol și acizi grași cu catenă lungă. Glicerolul (format în cantități mici din grăsimi) este metabolizat în continuare prin reacțiile finale ale glicolizei, urmata de ciclul Krebs.

Aproximativ 98% din depozitele de carnitină ale corpului sunt în masa musculară și cantități mici se găsesc în sânge și în ficat.

Etapa finală de catabolizare a acizilor grași cu catenă lungă (beta-oxidarea sau etapa de ardere celulară, cu formare de bioxid de carbon, apă și generare de energie sub forma de ATP) are loc numai în mitocondrii (uzinele energetice ale celulei).

Pentru a se cupla cele două etape catabolice este necesar un purtător (o moleculă cărăuș, un mijloc de transport molecular) care să preia acizii grași din citoplasmă și să-i ducă în interiorul mitocondriomului. Această moleculă purtător este L-carnitina. Gruparea acil (rest de acid gras) este transferată de pe acil-coenzima A (formă sub care apare în citoplasmă) pe carnitină, formându-se acil-carnitina.

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 16:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!