Carnitina

Afiseaza: 1-10 din 10 produse

 Filtre

L-Carnitina, denumit─â ╚Öi vitamina beta, este un derivat (aminoacid) care poate fi produs ╚Öi în organismul nostru în ╚Ťesutul muscular sau poate fi ob╚Ťinut prin consumul de carne (în general cea ro╚Öie este mai bogat─â în carnitin─â).

L-Carnitina joac─â un rol important în metabolismul celular al gr─âsimilor ╚Öi de aceea este de preferat s─â consuma╚Ťi acest derivat sub form─â de supliment nutritiv pentru a eficientiza sc─âderea în greutate.

  

Ce rol are Carnitina pentru organism?

Carnitina joac─â un rol important în produc╚Ťia de energie pentru c─â transport acizii gra╚Öi în mitocondriile (denumite ╚Öi ”uzinele energeticeale celului”) celulelor din organismul nostru. Pentru ca organismul nostru s─â produc─â Carnitina în cantit─â╚Ťi suficiente, avem nevoie de mult─â vitamina C.

Prima etapa în degradarea gr─âsimilor în celule este cea hidrolitic─â (cu formare de acizi gra╚Öi) ╚Öi are loc în citoplasm─â. În aceast─â etap─â se formeaz─â glicerol ╚Öi acizi gra╚Öi cu caten─â lung─â. Glicerolul (format în cantit─â╚Ťi mici din gr─âsimi) este metabolizat în continuare prin reac╚Ťiile finale ale glicolizei, urmata de ciclul Krebs.

Aproximativ 98% din depozitele de carnitin─â ale corpului sunt în masa muscular─â ╚Öi cantit─â╚Ťi mici se g─âsesc în sânge ╚Öi în ficat.

Etapa final─â de catabolizare a acizilor gra╚Öi cu caten─â lung─â (beta-oxidarea sau etapa de ardere celular─â, cu formare de bioxid de carbon, ap─â ╚Öi generare de energie sub forma de ATP) are loc numai în mitocondrii (uzinele energetice ale celulei).

Pentru a se cupla cele dou─â etape catabolice este necesar un purt─âtor (o molecul─â c─âr─âu╚Ö, un mijloc de transport molecular) care s─â preia acizii gra╚Öi din citoplasm─â ╚Öi s─â-i duc─â în interiorul mitocondriomului. Aceast─â molecul─â purt─âtor este L-carnitina. Gruparea acil (rest de acid gras) este transferat─â de pe acil-coenzima A (form─â sub care apare în citoplasm─â) pe carnitin─â, formându-se acil-carnitina.

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!