Gotu Kola (Brahmi)

Afiseaza: 1-6 din 6 produse

 Filtre

Gotu kola este o plant─â de baz─â în medicina tradi╚Ťional─â chinez─â, indonezian─â ╚Öi ayurvedic─â. Se pare c─â aceast─â plant─â medicinal─â poate spori puterea creierului, poate trata unele probleme ale pielii ╚Öi stimuleaz─â s─ân─âtatea ficatului ╚Öi a rinichilor.

Gotu kola (Centella asiatica) a fost folosit─â din vechime pentru îmbun─ât─â╚Ťirea clarit─â╚Ťii mentale ╚Öi pentru tratarea afec╚Ťiunilor pielii, cum ar fi lepra ╚Öi psoriazisul. Unii oameni o foloseau pentru tratarea infec╚Ťiilor respiratorii, cum ar fi r─âcelile. A fost numit─â „fântâna vie╚Ťii”, deoarece legenda spune c─â un chinez din Antichitate a tr─âit mai mult de 200 de ani ca urmare a adminsitr─ârii remediilor cu gotu kola. Ce spun, îns─â, dovezile ╚Ötiin╚Ťifice ale prezentului?

 


 

Gotu Kola poate ajuta la stimularea func╚Ťiei cognitive

Un mic studiu¹ din 2016 a comparat efectele extractului de gotu kola ╚Öi ale acidului folic în ceea ce prive╚Öte stimularea func╚Ťiei cognitive dup─â un accident vascular cerebral. Mai precis, a fost evaluat impactul asupra a trei grupuri de participan╚Ťi: un grup a luat 1.000 mg de gotu kola pe zi, unul 750 mg de gotu kola ╚Öi unul 3 mg de acid folic. De╚Öi gotu kola ╚Öi acidul folic au fost la fel de benefice pentru îmbun─ât─â╚Ťirea func╚Ťiei cognitive generale, gotu kola a fost mai eficient în îmbun─ât─â╚Ťirea memoriei.

Planta ar putea contribui și la tratarea bolii Alzheimer

Gotu kola are capacitatea de a spori memoria ╚Öi func╚Ťia nervilor, ceea ce îi confer─â un oarecare poten╚Ťial în tratarea bolii Alzheimer. Un studiu² din 2012 efectuat pe ╚Öoareci a constatat c─â extractul de gotu kola a avut un efect pozitiv asupra anomaliilor comportamentale la ╚Öoarecii cu boal─â Alzheimer. Extractul a ar─âtat, de asemenea, în studiile de laborator ╚Öi pe animale, c─â are un efect modest asupra protej─ârii celulelor creierului de toxicitate. Acest lucru ar putea proteja celulele de formarea pl─âcii asociate cu boala Alzheimer. Cercet─âtorii spun c─â sunt necesare cercet─âri suplimentare pentru a determina exact cum gotu kola ar putea fi utilizat pentru tratarea acestei afec╚Ťiuni. 

Gotu kola ar putea reduce anxietatea ╚Öi stresul

Un studiu pe animale din 2016 a constatat c─â gotu kola a avut un efect anti-anxietate asupra ╚Öoarecilor masculi care nu dormiser─â timp de 72 de ore. Privarea de somn poate provoca anxietate, leziuni oxidative ╚Öi neuroinflamare. ╚śoarecii c─ârora li s-a administrat gotu kola timp de cinci zile consecutive, înainte de a fi lipsi╚Ťi de somn, au experimentat o activitate locomotorie îmbun─ât─â╚Ťit─â ╚Öi mai pu╚Ťine leziuni oxidative. Totu╚Öi, sunt necesare mai multe cercet─âri pentru a confirma aceste descoperiri.

Poate ac╚Ťiona ca un antidepresiv

Efectul pozitiv al plantei asupra func╚Ťiei creierului o poate face, de asemenea, un antidepresiv eficient. Un mic studiu pe 33 de persoane cu tulburare de anxietate generalizat─â, care au luat gotu kola în locul medicamentului antidepresiv timp de 60 de zile a ar─âtat c─â acestora le-a sc─âzut stresul ╚Öi li s-au diminuat simptomele anxiet─â╚Ťii ╚Öi depresiei.

Gotu kola poate ajuta la calmarea insomniei

Având în vedere capacitatea poten╚Ťial─â de a trata anxietatea, stresul ╚Öi depresia, suplimentele cu gotu kola pot fi, de asemenea, utilizate pentru a trata insomnia care uneori înso╚Ťe╚Öte aceste afec╚Ťiuni. Unii consider─â c─â acest remediu pe baz─â de plante este o alternativ─â sigur─â la medicamentele eliberate pe baz─â de re╚Ťet─â utilizate pentru tratarea insomniei ╚Öi a altor tulbur─âri de somn. Sunt necesare studii suplimentare pentru a confirma aceste constat─âri.

Remediul ar putea reduce aspectul vergeturilor ╚Öi ar putea contribui la tratarea r─ânilor

Se crede c─â terpenoizii din gotu kola cresc produc╚Ťia de colagen în organism, ceea ce ar putea ajuta la prevenirea form─ârii de noi vergeturi, precum ╚Öi la vindecarea urmelor deja existente. Gotu kola poate, de asemenea, favoriza vindecarea r─ânilor ╚Öi poate reduce cicatricile. Un studiu³ pe ╚Öobolani a constatat c─â un pansament care con╚Ťinea gotu kola a avut efecte vindec─âtoare asupra mai multor tipuri de r─âni. De╚Öi rezultatele sunt promi╚Ť─âtoare, sunt necesare cercet─âri suplimentare pentru a confirma aceste descoperiri.

Gotu kola ar putea u╚Öura durerile articulare

Propriet─â╚Ťile antiinflamatorii ale acestei plante pot fi utile în tratarea artritei. Un studiu efectuat pe ╚Öobolani cu artrit─â a constatat c─â administrarea oral─â de gotu kola a redus inflama╚Ťia articula╚Ťiilor, eroziunea cartilajului ╚Öi eroziunea osoas─â. Efectul s─âu antioxidant a avut, de asemenea, un efect pozitiv asupra sistemului imunitar.

Planta poate avea un efect de detoxificare

Cercet─âri mai noi analizeaz─â efectul gotu kola asupra toxicit─â╚Ťii hepatice ╚Öi renale. Potrivit unui studiu pe animale, gotu kola poate fi utilizat pentru a suprima efectele secundare toxice ale antibioticului izoniazid─â, utilizat pentru tratarea ╚Öi prevenirea tuberculozei. ╚śobolanii c─ârora li s-au administrat 100 mg gotu kola timp de 30 de zile înainte de a li se administra antibioticul s-au confruntat cu o toxicitate mai mic─â. ╚śobolanii care au experimentat toxicitate la nivelul ficatului ╚Öi rinichilor au revenit la niveluri aproape normale dup─â ce li s-a administrat gotu kola.

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!