VITAMINE

Afiseaza: 1-48 din 205 produse

 Filtre

Vitamine - acestea sunt necesare organismului pentru realizarea în condiții optime a unor procese metabolice esențiale și pentru buna funcționare a sistemului imunitar. Rolul acestor suplimente nutritive este de a completa deficiențele de vitamine și minerale care apar din cauza unei alimentații neechilibrate, din cauza stresului sau a epuizării fizice. Beneficiul imens este că acestea sunt dozate exact, astfel încât nu se întâmplă să se ia mai mult sau mai puțin decât doza zilnică recomandată. În această categorie veți găsi multivitamine - vitamine complexe, vitamina C, vitamina D, multiminerale, minerale, ZMA și ZMB, precum și acizi grași omega.


 
Vitamine

Vitaminele sunt necesare organismului pentru realizarea în condiții optime a unor procese metabolice esențiale, dar și pentru susținerea sistemului imunitar și a stării de sănătate în general. Hipovitaminoza semnifică lipsa de vitamine din organism, care poate avea urmări neplăcute, cum ar fi boli cardiace grave sau chiar deces. În schimb, hipervitaminoza se referă la o depozitarea a vitaminelor în corp în cantități anormal de mari, nu este benefică organismului și acest lucru este aproape imposibil de realizat.

Vitaminele sunt grupate în două categorii principale:

  • Vitaminele hidrosolubile - B și C
  • Vitaminele liposolubile - A, D, E, K
     

Cele mai cunoscute vitamine hidrosolubile

 

Vitamina C


Vitamina C, cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic este probabil cea mai cunoscută dintre toate vitaminele. Printre beneficiile sale se numără protejarea țesutului corporal, protejarea organismului împotriva deficiențelor imunitare, reglarea metabolismului aminoacizilor, eliminarea colesterolului și multe altele. Folosind vitamina C sub forma unui supliment nutrițional, organismul primește doza zilnică necesară și astfel nu se poate ajunge la supradozaj. Deficitul de vitamina C se manifestă adesea prin sângerări gingivale, căderea părului, insomnie sau scăderea performanței. 

            

Vitamina B

Vitamina B este un complex de mai multe vitamine, care este alcătuit din vitamina B1 până la B17. Aceste vitamine acționează împreună, în scopul stimulării sistemului imunitar și a reducerii stresului. În plus, ele facilitează activitatea fizică, previn eczemele și stimulează memoria și capacitatea de concentrare. Toate B-urile se regăsesc în complexul B, care mai conține în plus acidul folic, colina sau inozitol. Deficitul de vitamina B poate provoca probleme de piele, probleme digestive și insomnie.

           

Vitamina B1, cunoscută și sub numele de tiamină, a fost prima vitamina descoperită din grupa B-urilor. Cu cât aportul de carbohidrați este mai mare, cu atât mai mult este nevoie de suplimentarea cu vitamina B1, deoarece această vitamină transformă carbohidrații în energie. Organismul uman poate prelucra doar 30 mg din această vitamină, ca atare, ea trebuie suplimentată sporadic. Deficitul de vitamina B1 poate provoca îmbolnăvirea sistemului nervos, această boală fiind numită beri-beri.

       

Vitamina B2, cunoscută și sub numele de riboflavină, este considerată o vitamină a creșterii. Are un rol determinant în procesul de fixare a fierului în hemoglobină. La lumină se degradează. Cercetările științifice au demonstrat faptul că deficitul său crește susceptibilitatea la anemie.

          

Vitamina B3 este cea mai stabilă din grupa vitaminelor B. Această vitamină este cunoscută și sub numele de niacină sau acidul nicotinic. Deficiența vitaminei B3 apare rareori, dar poate perturba zeci de procese în organismul uman, cum ar fi anemia sau poate duce la instalarea unei boli care se numește pelagra. Vitamina B3 este, de asemenea, utilizată și în industria cosmetică.

           

Vitamina B6, la fel ca vitamina B2, se poate degrada la lumină. Este cunoscută și sub numele de piridoxinăAjută la protejarea celulelor împotriva mutațiilor genetice și contribuie la metabolizarea aminoacizilor. Utilizarea de anticoncepționale, consumul de alcool sau fumatul poate reduce eficiența vitaminei B6.

         

Vitamina B9, cunoscută și sub numele de acid folic, este foarte importantă pentru femeile gravide, această vitamină are un rol decisiv în dezvoltarea sistemului nervos și osos al fătului. Deficitul vitaminei B9 poate provoca chiar avortul sau nașterea prematură a unui copil. Organismul poate utiliza această vitamină doar împreună cu vitamina B12.

             

Vitamina B12 a fost descoperită ca ultima din grupa vitaminelor B. Este cunoscută și sub numele de cianocobalamină. Pentru organism este de neînlocuit în formarea de celule roșii în sânge. În cazul unui consum mai mare de alcool trebuie ținut cont și suplimentat mai mult, deoarece alcoolul îngreunează absorbția vitaminei B12.

         

Cele mai cunoscute vitamine liposolubile

Vitamina E face parte din categoria vitaminelor liposolubile. Este cunoscută și sub denumirea de tocoferol. Organismul uman nu este capabil să sintetizeze singur aceasta vitamină, ca atare ea trebuie obținută din alimentație sau din suplimente nutritive. Vitamina E, este un antioxidant natural, fiind foarte esențială pentru sănătatea omului, deoarece întărește pereții vaselor de sânge și are un efect benefic asupra stabilității celulelor roșii. Această vitamină o regăsim în mai multe alimente ceea ce ajută împotriva deficienței. Foarte des este adăugată in produsele cosmetice.

      

Vitamina D cunoscută și sub denumirea de calciferol. O regăsim în doar câteva alimente, dar poate fi obținută și prin expunerea la lumina solară din razele UV. Vitamina D ajută la o mai bună absorbție a calciului și magneziului în oase,susținând astfel rezistența acestora. De asemenea, sprijină tratarea inflamațiilor articulațiilor și acționează împotriva osteoporozei.

 

Multivitamine și complexe de multivitamine

Multivitaminele și complexele de vitamine susțin întărirea sistemului imunitar și ajută la echilibrarea carențelor nutriționale care apar din cauza stresului excesiv sau activității fizice intense. Marele avantaj al multivitaminelor și complexelor de vitamine constă în faptul că acestea conțin o cantitate precisă din mai multe tipuri de vitamine.

           

Vitamine pentru femei

Complexele de vitamine sunt special concepute pentru femei și conțin cel mai adesea vitamine și minerale, cum ar fi vitamina B9, C și E, beta-caroten, magneziu, calciu, fier, vitamina D, K, zinc, iod și aminoacizi grași. Aceste substanțe sunt necesare în corpul femeii pentru a menține sau îmbunătăți aspectul fizic și pentru a accelera arderea grăsimilor în timp ce întăresc imunitatea. Atunci când alegeți vitaminele potrivite pentru femei, este necesar să țineți cont și de vârsta acesteia. Femeile la menopauză trebuie să suplimenteze alte tipuri de vitamine față de o femeie gravidă, care nu ar trebui să neglijeze aportul de vitamine B6 și B12.

 

Vitamine pentru bărbați

Bărbații neglijează adesea consumul de vitamine și minerale. Ca atare și pentru bărbați a fost conceput un complex special care conține cel mai adesea vitamina A, D, E, complex de B-uri, magneziu, colină, biotină, acizi grași omega-3. Acestea se concentrează adesea pe consolidarea creșterii masei musculare și creșterea fertilității.

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!