Pygeum

Afiseaza: 1-4 din 4 produse

 Filtre

Ce este Pygeum?

 

Pygeum africanum este coaja unui copac vesnic verde nativ din anumite regiuni din Africa. În general, coaja nu este recoltat─â pân─â când copacul nu este cultivat. Coaja con╚Ťine trei grupuri de constituen╚Ťi activi: fitosterolii (cum ar fi beta-sitosterolul), triterpenoidele pentaciclice (inclusiv acizii ursolici ╚Öi oleaici) ╚Öi esterii ferulici ai alcoolilor gra╚Öi cu lan╚Ť lung (inclusiv esterii ferulici ai docosanolului ╚Öi tetracosanolului).


Coaja de copac con╚Ťine ulei cu multe ingrediente active; ceruri, acizi gra╚Öi ╚Öi al╚Ťi compu╚Öi mai pu╚Ťin cunoscu╚Ťi. Principala activitate biologic─â a lui Pygeum este trasat─â la un compus "fitosterol" cunoscut sub numele de beta-sitosterol. Fito (plantele) steroli sunt similare din punct de vedere structural, dar mult mai pu╚Ťin absorbite din diet─â decât colesterolul. Rezisten╚Ťa biologic─â a fitosterolilor, totu╚Öi, este similar─â cu cea a hormonilor; prin urmare, o cantitate foarte mic─â pare suficient─â pentru a ini╚Ťia un r─âspuns.


 

De ce s─â lua╚Ťi Pygeum?

 

Pygeum sa dovedit a avea multe beneficii pentru s─ân─âtatea unui barbat ╚Öi pentru prostata acestuia. Pygeum este utilizat în principal pentru a ameliora hipertrofia prostatic─â benign─â sau BPH, o afec╚Ťiune care afecteaz─â b─ârba╚Ťii înc─â de la varsta de 40 de ani, dar din ce în ce mai mult cu vârsta: 30% din vârsta de cincizeci de ani; 50% din vârsta de ╚Öaizeci de ani; ╚Öi aproape 80% dintre b─ârba╚Ťii cu vârsta peste 70 de ani. BPH implic─â dou─â modific─âri ale prostatei: dimensiunea crescut─â ╚Öi cre╚Öterea densit─â╚Ťii ╚Ťesuturilor. Aceste modific─âri determin─â simptome de urgen╚Ť─â frecvent─â de a urina volume mici, secre╚Ťii de prostat─â reduse, golire vezic─â redus─â. Golirea incomplet─â a vezicii urinare cre╚Öte riscul de infec╚Ťii ale vezicii urinare, edem ╚Öi inflama╚Ťie. Nivelurile zah─ârului din sânge ╚Öi func╚Ťia imun─â au fost de asemenea îmbun─ât─â╚Ťite.
 

Fito-sterolii lui Pygeum sunt antiinflamatoare. Pygeum reduce, de asemenea, edemul (umflarea cauzat─â de un exces de fluide), reduce nivelul hormonului prolactin─â, scade ╚Öi inhib─â activitatea colesterolului în cadrul prostatei. Prolactina, ale c─ârei niveluri sunt crescute prin consumul de bere, stimuleaz─â absorb╚Ťia tes-tosteronului de c─âtre prostat─â, crescând nivelul metabolitului responsabil pentru cre╚Öterea celulelor prostatice, dihidrotes-tosteron (dihidro-tes-tosteron) (DHT). Colesterolul este raportat pentru a cre╚Öte influen╚Ťa DHT.
 

Europenii au aflat de utilitatea acestei plante în ameliorarea a ceea ce a fost cunoscut atunci ca "boala b─âtrânului". Aceasta continu─â s─â fie popular─â în Europa ca remediu pentru HBP, în special în Fran╚Ťa, unde se estimeaz─â c─â utilizarea pirogenei africane pentru BPH este de aproximativ 80%.

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!