Clorofila

Afiseaza: 1-3 din 3 produse

 Filtre
Clorofila este pigmentul care oferă plantelor culoarea verde. Aceasta susține plantele în absorbția de energie și nutrienți prin filtrarea razelor solare, în procesul ce poartă numele de fotosinteză. Clorofila se regăsește în majoritatea plantelor și legumelor verzi, iar unele persoane consumă clorofila sub formă de supliment sau de unguent, cu aplicare topică. Printre beneficiile clorofilei se numără creșterea nivelului de energie, de accelerare a vindecării rănilor, precum și de combatere a anumitor afecțiuni. 

 


Pe lângă rolul său important în menținerea sănătății plantelor și legumelor, clorofila poate aduce beneficia și sănătății organismului uman, deoarece este o sursă naturală de antioxidanți. Anumite cercetări medicale sugerează că această substanță poate fi benefică în ameliorarea anumitor afecțiuni ale pielii, mirosuri neplăcute ale pielii, precum și în combaterea unor boli mai grave. 
 

Mai multe cercetări sugerează că aplicarea topică a clorofilei, sub formă de unguent, poate promova vindecarea mai rapidă a rănilor. Utilizarea clorofilei pentru proprietățile sale cicatrizante își are originile în cercetări foarte vechi, încă din 1950. Anumiți medici prescriu, în continuare, medicamente cu aplicare topică pe bază de clorofilă, mai precis cu substanța activă numită clorofilină, pentru accelerarea vindecării rănilor dar și pentru reducerea mirosurilor neplăcute asociate cu rănile deschise. 

Clorofila cu aplicare topică a fost folosită, de asemenea, în diverse studii clinice1, ca tratament alternativ pentru acne, cu rezultate promițătoare. De asemenea, clorofila poate fi benefică și în reducerea semnelor de fotoîmbătrânire, care pot apărea în urma expunerii prelungite la soare. Nu în ultimul rând, potrivit mai multor cercetări2, clorofila cu aplicare topică ar putea avea rol de protecție împotriva cancerului de piele, grație proprietăților antioxidante.  

 

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!