Ghimbir (Ginger)
Status stoc
Certificari si Dieta
Producatori
Pret
Afiseaza: 1-1 din 1 produse
FiltreSelectia ta:
Cautare: "ceai verde" ×Ghimbirul (Zingiber officinale) este o planta care isi are originile in padurile tropicale din Asia de Sud si este folosita de secole atat in alimentatie, pentru a condimenta mancarea, cat si ca suport in medicina integrativa.
Numele sau provine din cuvantul singivera din limba pali, vorbita in trecut pe teritoriul Indiei, cuvant care inseamna in forma de corn de cerb. Folosit pentru beneficiile sale inca din Antichitate si promovat chiar de Pitagora, ghimbirul a fost testat si de medicina chineza pentru ameliorarea manifestarilor digestive neplacute, a tusei sau in calmarea durerilor provocate de reumatism.
Ghimbirul este un ingredient apreciat in special in bucataria orientala, iar principiile sale active - intre care terpene, oleorezine si uleiuri volatile - ii confera proprietati benefice in diferite afectiuni, precum indigestia, greata sau raceala.
Ghimbirul se utilizeaza atat in bucataria internationala, cat si in cure pentru mentinerea sanatatii. Astfel, doza recomandata variaza in functie de efectul benefic urmarit, iar in cazul pudrei, extractului, tincturii, capsulelor sau a uleiului de ghimbir se pot consuma 2 g/zi divizate in diferite doze sau 4 cani de ceai/zi, dar aceste doze trebuie agreate de un medic sau de un consultant de specialitate.
Atunci cand radacina de ghimbir este fiarta, gustul iute este mai intens, iar aroma scade, pentru ca prin procesul de fierbere se elimina o parte din uleiurile volatile. In Thailanda, de exemplu, ghimbirul se rade, apoi se amesteca impreuna cu alte condimente pentru prepararea pastei de curry.
Ilie Marian,
Mariana Stănescu,
Octavia Marian,
Vasile Lamasanu,
Vasile Lamasanu,
Diana Petrosanu,
Ultimele produse vizualizate
Newsletter Nu rata ofertele si promotiile noastre
Compara produse
Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.
A fost adaugat la favorite!
A fost sters din favorite!