Ghimbir (Ginger)

Afiseaza: 1-1 din 1 produse

 Filtre

Selectia ta:

Cautare: "ceai verde" ×
Ghimbirul este un aliment cu proprietati si beneficii deosebite asupra sanatatii organismului, atestate de studii de specialitate. De la sustinerea imunitatii in lupta cu o serie de bacterii pana la intensificarea metabolismului, ghimbirul este un ajutor de nadejde intr-o serie de afectiuni cu care multi dintre noi ne-am confruntat pana acum.

Ghimbirul este un adevarat aliat in lupta cu diversi agenti patogeni, de aceea beneficiile sale nu sunt deloc de neglijat. De altfel, acestea chiar au determinat realizarea mai multor studii clinice initiate atat de universitati, cat si de clinici specializate in nutritie, care sustin importanta si puterea acestui aliment. Iata cateva dintre cele mai importante beneficii aduse organismului de consumul zilnic de ghimbir:
 

CE ESTE SI CUM SE UTILIZEAZA GHIMBIRUL?

 

Ghimbirul (Zingiber officinale) este o planta care isi are originile in padurile tropicale din Asia de Sud si este folosita de secole atat in alimentatie, pentru a condimenta mancarea, cat si ca suport in medicina integrativa.

Numele sau provine din cuvantul singivera din limba pali, vorbita in trecut pe teritoriul Indiei, cuvant care inseamna in forma de corn de cerb. Folosit pentru beneficiile sale inca din Antichitate si promovat chiar de Pitagora, ghimbirul a fost testat si de medicina chineza pentru ameliorarea manifestarilor digestive neplacute, a tusei sau in calmarea durerilor provocate de reumatism.

Ghimbirul este un ingredient apreciat in special in bucataria orientala, iar principiile sale active - intre care terpene, oleorezine si uleiuri volatile - ii confera proprietati benefice in diferite afectiuni, precum indigestia, greata sau raceala.

Ghimbirul se utilizeaza atat in bucataria internationala, cat si in cure pentru mentinerea sanatatii. Astfel, doza recomandata variaza in functie de efectul benefic urmarit, iar in cazul pudrei, extractului, tincturii, capsulelor sau a uleiului de ghimbir se pot consuma 2 g/zi divizate in diferite doze sau 4 cani de ceai/zi, dar aceste doze trebuie agreate de un medic sau de un consultant de specialitate.

Atunci cand radacina de ghimbir este fiarta, gustul iute este mai intens, iar aroma scade, pentru ca prin procesul de fierbere se elimina o parte din uleiurile volatile. In Thailanda, de exemplu, ghimbirul se rade, apoi se amesteca impreuna cu alte condimente pentru prepararea pastei de curry.

 

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!