🚚 | TRANSPORT NATIONAL DE LA 9.9 RON*

Moringa

Selectia ta:

Status stoc: "Nu este in stoc" ×

Ne pare rau, nu am gasit produse care sa se potriveasca cu cautarea ta

  • Verifica de doua ori scrierea
  • Incearca sa cauti cuvinte simple
  • Incearca o cautare mai putin specifica
  • Va puteti restrange rezultatele cautarii ulterior

Pentru mai multe informatii te rog sa ne contactezi la numarul de telefon 0764710771

Spune-ne ce produs nu gasesti!

Sugerati un produs sau brand

Trimite

Pentru mai multe informatii te rog sa ne contactezi la numarul de telefon 0764710771

Este prima oara cand auzi de Moringa?

Este posibil intrucat abia in 2008, Institutul National de Sanatate (National Institute of Health) din SUA a desemnat Moringa „Planta anului” datorita faptului ca „nicio alta planta de pe aceasta planeta nu are potentialul de a inversa efectele multiplelor probleme majore de mediu si, totodata, sa ofere atat de multe beneficii pentru oameni”.

In prezent, exista peste 1.300 de studii, articole si rapoarte care atesta proprietatile terapeutice ale Moringai, dar si faptul ca poate oferi solutii impotriva deficientelor nutritionale. Studiile au aratat ca fiecare componenta a plantei poate fi utilizata, indiferent ca este consumata sub forma unui ceai plin de antioxidanti, in smoothie-uri, ori transformata intr-un ulei care hidrateaza si hraneste pielea. Moringa poate fi utilizata in rezolvarea unor probleme de sanatate precum:
 


 
  • Afectiuni cauzate de inflamatii;
  • Cancer;
  • Diabet;
  • Anemie;
  • Artrite si alte afectiuni ale incheieturilor precum reumatismul;
  • Alergii si astm;
  • Constipatie, dureri ale stomacului, diaree;
  • Epilepsie;
  • Ulcere stomacale si intestinale, spasme;
  • Dureri de cap cronice;
  • Afectiunii ale inimii, hipertensiune;
  • Pietre la rinichi;
  • Retentie de fluide;
  • Afectiuni ale tiroidei;
  • Scadere a libidoului;
  • Infectii bacteriene, fungice, virale si parazitare.


Moringa este o excelenta sursa de proteine, vitamina A, potasiu, calciu si vitamina C. Potrivit studiilor, comparand gram cu gram, moringa contine:

  • de 2 ori mai multe proteine decat iaurtul;
  • de 4 ori mai multa vitamina A decat morcovii;
  • de 3 ori mai mult potasiu decat bananele;
  • de 4 ori mai mult calciu decat laptele de vaca;
  • de 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele.
 

6 beneficii demonstrate ale Moringa

Moringa are peste 100 de nume in diferite limbi ale globului. Planta, care creste in special muntii Himalaya precum si in anumite zone din India si Africa, are peste 90 de compusi protectori inclusiv izotiocianat, flavonoide si acid fenolic.

Moringa are o reputatie pentru lupta impotriva inflamatiei si combaterea diferitelor efecte ale malnutritiei si imbatranirii, castigandu-si renumele de „planta miraculoasa”.

Iata cele mai cunoscute sase beneficii ale moringa.
 

1. Contine antioxidanti si compusi antiinflamatori

Unul dintre motivele pentru care plantele precum Moringa oleifera sunt atat de impresionante este abilitatea lor de a produce rezultate similare medicamentelor obisnuite, fara sa cauzeze, insa, si efectele lor secundare. Potrivit unui raport publicat in Asian Pacific Journal of Cancer Prevention, moringa contine o combinatie de aminoacizi esentiali, fitonutrienti, carotenoide (asemanatori cu cei gasiti in morcovi si tomate), antioxidanti precum quercitina si compusi antibacterieni naturali ce actioneaza in acelasi mod precum pastilele antiinflamatorii obisnuite.

Frunzele de Moringa sunt bogate in compusi antiimbatranire inclusiv polifenoli, vitamina C, betacaroten, quercitina si acid clorogenic, care scad efectele stresului oxidativ si inflamatia. Aceste substante sunt asociate cu un risc redus de dezvoltare a unor boli cronice precum cancerul de stomac, plamani ori colon; hipertensiune; diabet; scaderea acuitatii vizuale cauzate de imbatranire.
 

2. Echilibreaza hormonii si incetineste efectele de imbatranire

Un studiu publicat in 2014 in Journal of Food Science and Technology  a atestat efectele Moringa si ale frunzelor de amarant (Amaranthus tricolor) asupra nivelului inflamatiei si stresului oxidativ in cazul femeilor aflate la menopauza. Se stie ca nivelul enzimelor antioxidante sunt afectate in timpul perioadei postmenopauza din cauza deficientei de asa numitii „hormoni ai tinereti”, precum estrogenul, asa ca oamenii de stiinta au dorit sa investigheze daca aceste alimente pot ajuta la incetinirea efectelor de imbatranire, prin rechilibrarea naturala a hormonilor datorata antioxidantilor naturali proveniti din plante.

90% dintre femeile aflate la postmenopauza cu varste intre 45 si 60 de ani au fost selectate si impartite in trei grupuri fiecare grup primind un anumit numar de suplimente. Nivelele diferitilor antioxidanti au fost analizati inainte si dupa primirea suplimentelor, ca si nivelul glucozei din sange si al hemoglobinei. Rezultatele au aratat ca suplimentele cu Moringa si amarant au determinat o crestere semnificativa a antioxidantilor in organism, dar si o scadere semnificativa markerilor stresului oxidativ.

Un control mai bun asupra nivelului glucozei din sange si o crestere pozitiva a nivelului hemoglobinei au fost, de asemenea, remarcate. Lucru ce i-au facut pe oamenii de stiinta sa concluzioneze ca aceste plante au potential terapeutic in prevenirea complicatiilor cauzate de imbatranire si de dezechilibrul hormonal. De asemenea, Moringa influenteaza pozitiv libidoul si totodata poate avea un efect contraceptiv, potrivit unor studii.

De de mii de ani Moringa a fost utilizata ca afrodisiac natural pentru a creste dorinta si performanta sexuala si, totodata, pentru a reduce sansele de conceptie. Mai mult, planta imbunatateste functionarea sistemului imunitar, iar in timpul sarcinii moringa creste productia de lapte la san, potrivit acelorasi studii.
 

3. Ajuta la imbunatatirea sanatatii digestive

Datorita proprietatilor sale antiinflamatorii Moringa a fost folosita in sistemele stravechi de medicina precum Ayurveda pentru a preveni sau trata ulcerele stomacale, bolile de ficat, afectiunile rinichilor, infectiile fungice (precum candida), problemele digestive.

Uleiul de Moringa este folosit pentru imbunatatirea functiilor ficatului si, mai ales, pentru cea de de detoxifiere a corpului si eliminarea substantelor toxice, cum sunt metalele grele. Mai mult, Moringa este folosita si impotriva pietrelor la rinichi, a infectiilor tractului urinar, constipatiei, retentiei de lichide si diareei.
 

4. Echilibreaza nivelul zaharului din sange, ajutand astfel in cazul diabetului

Moringa contine acid clorogenic, care, potrivit studiilor, ajuta la tinerea sub control a nivelului zaharului din sange si permite celulelor sa atraga sau sa elibereze glucoza in functie de nevoile corpului. Aceasta abilitate transforma moringa intr-un antidiabetic natural cu proprietati de echilibrare a hormonilor. In plus, moringa contine si izotiocianati care sunt strans legati de protectia naturala a organismului impotriva diabetului.

Potrivit unui studiu aparut in International Journal of Food Science Technology, Moringa are efecte pozitive asupra controlului glucozei din sange, dar si a nivelului insulinei in cazul pacientilor cu diabet care au consumat un produs bogat in carbohidrati. S-au testat efectele a trei plante diferite (Moringa, curry si castravete amar) la diabeticii care am mancat diverse alimente cu continut diferit de zahar. Rezultatele au aratat ca raspunsul la insulina fost semnificativ mai mic atunci cand in alimentatie au fost incluse oricare dintre cele trei plante.

Alte studii realizate la Biotechnology Institute din cadrul Universitatii Sadat  din Egipt au descoperit proprietatile antidiabetice ale pudrei din seminte de Moringa (doza fiind de 500 miligrame per kilogram corp). Astfel, luata in doze mici, pudra a crescut nivelul antioxidantilor din organism si a ajutat la cresterea productiei de enzime din ficat, pancreas si rinichi, potrivit studiilor realizate pe cobai.

Nivelele ridicate de imunoglobulina (IgA, IgG), cresterea rapida a nivelului glucozei si a hemoglobina glicozilata (HbA1c) –  3 markeri importanti vazuti in diabet – s-au redus in cazul cobailor cu diabet carora li s-a administrat Moringa. In general, s-a observat ca soarecii care au primit Moringa au experimentat imbunatatiri semnificative ale sanatatii rinichilor si pancreasului, dar si reducerea complicatiilor cauzate de diabet.
 

5. Protejeaza si hraneste pielea

Moringa are compusi naturali antibacterieni, antifungici si antivirali ce protejeaza pielea de diverse forme de infectie. Cele mai intalnite utilizari ale moringa in tratarea pielii includ: reducerea infectiilor fungice (ciuperca piciorului/piciorul atletului), eliminarea mirosului neplacut, reducerea inflamatiei asociate cu acneea, tratarea pungilor de puroi si a abceselor, eliminarea matretii, tratament impotriva gingivitelor si accelerarea vindecarii intepaturilor de insecte, a arsurilor, a verucilor virale, precum si a ranilor deschise.

Uleiul de Moringa se aplica direct pe piele fiind folosit ca agent astringent pentru distrugerea bacteriilor. Poate fi utilizat regulat ca hidratant al pielii restabilindu-i acesteia bariera protectoare naturala. De asemenea, uleiul de moringa este un ingredient utilizat in industria alimentara si a parfumurilor intrucat distruge bacteriile avand, totodata, un miros placut.
 

6. Ajuta la stabilizarea starii de spirit si protejeaza sanatatea creierului

Moringa nu este doar bogata in proteina de buna calitate, ci este si o sursa bogata de triptofan, un aminoacid foarte important care produce inclusiv serotonina „hormonul fericirii”.

Moringa este bogata in antioxidanti si compusi care imbunatatesc sanatatea tiroidei, ceea ce inseamna ca este excelenta pentru mentinerea unui nivel ridicat de energie. Mai mult, moringa te ajuta sa lupti impotriva oboselii, depresiei, schimbarilor de dispozitie si insomniei.

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!