Ginkgo Biloba

Display: 1-6 from 6 products

 Filters
Ginkgo Biloba este o planta terapeutica, obtinuta din arborele Ginkgo, originar din China. Timp de secole, Ginkgo a fost folosit in medicina traditionala chineza. Frunzele au fost folosite pentru tratarea problemelor cerebrale, circulatorii si respiratorii, in vreme ce nucile erau folosite pentru durerile de dinti, tuse, febra, diaree si gonoree. In prezent, beneficiile Ginkgo Biloba pentru sanatate sunt bine cunoscute in toata lumea. Cel mai adesea, planta este folosita pentru sustinerea functiilor cognitive, a circulatiei sangvine periferice si a memoriei. De asemenea, contribuie la reducerea starilor de oboseala si sustine echilibrul mintal.


Extractul din frunzele de Ginkgo Biloba are puternice proprietati antioxidante, datorita flavanoidelor si terpenoidelor. Aceste componente, alaturi de substante nutritive precum vitamine din complexul B si C sau minerale precum magneziu, fier sau calciu, care se gasc in frunzele de Ginkgo Biloba, ii atribuie acest arbore multi beneficii.
 


Acesta este cel mai cunoscut efect al extractului de Ginkgo Biloba. Studiile efectuate pana acum atestarea ca extractul de Ginkgo Biloba are o contributie importanta in ceea ce priveste imbunatatirea circulatiei sangelui, fapt ce ajuta la reducerea riscului de afectiuni cardiovasculare sau atac cerebral. In acelasi timp, persoanele care au circulatia periferica deficitara si isi simt mereu mainile si picioarele reci pot sa utilizeze extractul de Ginkgo Biloba pentru remedierea acestor probleme. Acelasi efect recomanda extractul de Ginkgo Biloba si in combaterea varicelor sau a hemorozilor.

Acest beneficiu se datoreaza tuturor actiunii pe care il are extractul de Ginkgo Biloba la nivelul sistemului circulator. Activitatea cerebrala este puternic influentata de circulatia sangelui la nivelul creierului, astfel incat cele doua beneficii sunt stranse legate, iar odata cu imbunatatirea circulatiei putem avea parte si de un sprijin in ceea ce priveste procesele cognitive. Datorita acestui efect, Ginkgo Biloba a fost utilizat si ca tratament complementar pentru boli degenerative precum dementa sau Alzheimer.

Ginkgo Biloba contribuie la reglarea metabolismului, datorita antioxidantilor pe care ii contin. Aceasta contracareaza efectele radicalilor liberi ce determina stresul oxidativ, un factor patogen important in procesul de metabolizare a glucidelor. Combaterea stresului oxidativ are, astfel, un efect protector impotriva obezitatii si ajuta la mentinerea unui nivel optim de insulina in sange.

Ginkgo Biloba determina o crestere a libidoului atat in cazul femeilor, cat si in cazul barbatilor. In urma unui studiu in care s-au utilizat si pilule placebo, s-a observat o crestere a dorintei sexuale in cazul femeilor trecute de menopauza carora li s-a administrat extract de Ginkgo Biloba. In acelasi timp, datorita efectului pe care il are asupra circulatiei, Ginkgo Biloba este de ajutor in tratarea disfunctiei erectile.

PRODUCT CATEGORIES

CATEGORIES OF DISEASES

Compara produse

You must add at least one product to compare products.

Was added to wishlist!

Was removed from wishlist!