Display: 1-11 from 11 products
FiltersDacă Boswellia serrata nu îți spune nimic, de tămâie cu siguranță ai auzit. Aceasta a fost, alături de aur și smirnă, unul din cele 3 daruri pe care Magii de la Răsărit i le-au adus la naștere lui Iisus, iar asocierea acesteia cu domeniul religios se păstrează până în ziua de astăzi datorită folosirii în ritualurile ortodoxe, cu mențiunea că, în lăcașele de cult nu se folosește tămâie propriu-zisă, ci un amestec sintetic de substanțe aromatizante.
Beneficiile tămâii Boswellia sunt date de substanțele care se găsesc în compoziția acesteia. Cele mai valoroase substanțe active din compoziția tămâii sunt acizii boswellici, care au proprietăți antiinflamatoare. Acești acizi inhibă capacitatea unei enzime de a activa leucotrinele implicate în reacțiile inflamatorii. Conform cercetărilor realizate de-a lungul timpului, acizii boswellici sunt eficienți într-un număr mare de afecțiuni inflamatorii precum colitele cronice, colitele ulcerative, boala Crohn, artrita și astmul bronșic.
Tămâia este rășina prețioasă a arborelui Boswellia serrata, originar din India. Familia de arbori Boswellia este mult mai numeroasă, dar numai 4 specii produc rășină, iar dintre acestea, rășina de Boswellia serrata este folosită cel mai des în scopuri terapeutice.
Pentru a obține tămâie, scoarța arborilor este crestată manual iar seva din interior, un lichid alb cu textură cremoasă, este colectată abia după 2 săptămâni și lăsată apoi să se usuce.
Arborii Boswellia serrata produc rășină de calitate 3 ani la rând, după care este important ca procedura de recoltare a sevei să fie întreruptă câțiva ani de zile pentru ca aceștia să se regenereze.
Încă din cele mai vechi timpuri, tămâia a fost folosită în Africa, China, India și Orientul Mijlociu pentru a preveni și a trata mai multe afecțiuni, în special bolile inflamatorii cronice.
Rășina arborelului Boswellia a fost folosită în mod tradițional pentru a combate artrita reumatoidă și alte afecțiuni inflamatorii precum boala Crohn.