­čÜÜ | DELIVERY IN ROMANIA FROM 9.9 RON*

Acid ascorbic

Display: 1-17 from 17 products

 Filters

Vitamina C, sau acidul ascorbic, este o vitamin─â solubil─â în ap─â, necesar─â organismului pentru sinteza colagenului, L- carnitinei ╚Öi neurotransmi╚Ť─âtorilor. De asemenea, vitamina C este implicat─â în metabolismul proteic. Vitamina C este un antioxidant puternic ╚Öi intervine în regenerarea altor antioxidan╚Ťi, precum vitamina E. Vitamina C joac─â, de asemenea, un rol important în ap─ârarea autoimun─â ╚Öi favorizeaz─â absorb╚Ťia fierului.

Vitamina C nu poate fi produs─â în organismul uman, dar este disponibil─â într-o gam─â variat─â de alimente. Citricele sunt cele mai cunoscute surse de vitamina C, dar o g─âsim ╚Öi în ardeiul verde, ro╚Öii, cartofi ╚Öi alte legume.

Caren╚Ťa de vitamina C este rar─â în ╚Ť─ârile în curs de dezvoltare ╚Öi excep╚Ťional─â în ╚Ť─ârile industrializate ╚Öi determin─â apari╚Ťia scorbutului. L─âsat netratat, scorbutul progreseaz─â spre complica╚Ťii cu poten╚Ťial fatal : hemoragie cerebral─â, hemopericard, convulsii, hipotensiune ╚Öi chiar deces. Manifest─ârile scorbutului se amelioreaz─â în câteva s─âpt─âmâni, dac─â se administreaz─â adecvat vitamina C.

PRODUCT CATEGORIES

CATEGORIES OF DISEASES

Compara produse

You must add at least one product to compare products.

Was added to wishlist!

Was removed from wishlist!