☎️ DURING JULY 22 - 26, PHONE CONTACT IS NOT POSSIBLE, ONLINE ORDERS SHIPPING NORMAL 🚚

Acid ascorbic

Display: 1-17 from 17 products

 Filters

Vitamina C, sau acidul ascorbic, este o vitamină solubilă în apă, necesară organismului pentru sinteza colagenului, L- carnitinei și neurotransmițătorilor. De asemenea, vitamina C este implicată în metabolismul proteic. Vitamina C este un antioxidant puternic și intervine în regenerarea altor antioxidanți, precum vitamina E. Vitamina C joacă, de asemenea, un rol important în apărarea autoimună și favorizează absorbția fierului.

Vitamina C nu poate fi produsă în organismul uman, dar este disponibilă într-o gamă variată de alimente. Citricele sunt cele mai cunoscute surse de vitamina C, dar o găsim și în ardeiul verde, roșii, cartofi și alte legume.

Carența de vitamina C este rară în țările în curs de dezvoltare și excepțională în țările industrializate și determină apariția scorbutului. Lăsat netratat, scorbutul progresează spre complicații cu potențial fatal : hemoragie cerebrală, hemopericard, convulsii, hipotensiune și chiar deces. Manifestările scorbutului se ameliorează în câteva săptămâni, dacă se administrează adecvat vitamina C.

PRODUCT CATEGORIES

CATEGORIES OF DISEASES

Compara produse

You must add at least one product to compare products.

Was added to wishlist!

Was removed from wishlist!