Cisteina (NAC)

Display: 1-13 from 13 products

 Filters

Suplimentul antioxidant N-Acetil-L-Cisteina (NAC) este un aminoacid cu continut de sulf, necesar pentru a produce glutationul (antioxidantul natural al organismului), aminoacid neesential deoarece poate fi sintetizat in organism de alt aminoacid, denumit metionina. NAC este o forma a aminoacidului cisteina, cea mai buna din punct de vedere al absorbitie in organism. Cisteina se gaseste in beta-keratina, proteina regasita in cantitate mare in unghii, piele si par.

 Cisteina este un element constituent al glutationului si are multe functii fiziologice importante. Glutationul este un antioxidant puternic ce protejeaza tesuturile grase de efectele daunatoare ale radicalilor liberi. Glutationul este implicat in detoxifierea ficatului de metale grele precum plumb, mercur, cadmiu si transporta nutrientii catre celule ale sistemului imunitar, limfocite si fagocite.

 

Cisteina poate juca un rol in prevenirea sau tratamentul urmatoarelor afectiuni: astm, caderea parului, boli de inima, expunerea la toxicitate datorata metalelor grele, boli de ficat, Parkinson, psoriazis, infectii virale.

Unele studii au demonstrat ca acetilcisteina ajuta si protejeaza plamanii de carcinogenii din fumul de tigara, protejeaza ficatul impotriva efectelor toxice ale consumului de alcool si reduce toxicitatea din unele medicamente folosite in cazul tumorilor, ce pot avea efecte adverse.

Vegetarienii care nu au o alimentatie foarte diversificata pot avea deficit de L-Cisteina iar deficitul de acest aminoacid este asociat si cu un sistem imunitar slab.

Cisteina este implicata in protectia organismului prin activarea globulelor albe si vindecarea ranilor (util in cazul operatiilor).

Un alt beneficiu este protectia impotriva radiatiilor si toxinelor. Conform afirmatiilor cercetatorilor, acest aminoacid poate ajuta organismul uman in lupta cu varsta.

NAC se foloseste in intoxicatii cu Acetaminofen- un compus care se utilizeaza in medicamente pentru a trata durerea usoara si moderata. Compusul este frecvent gasit in Paracetamol iar intoxicarea cu aceasta este o urgenta medicala persoanelor intoxicate le este recomandat NAC intravenos.

PRODUCT CATEGORIES

CATEGORIES OF DISEASES

Compara produse

You must add at least one product to compare products.

Was added to wishlist!

Was removed from wishlist!